.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 16:39

MotoGP – Ανατροπή με Marco Bezzecchi στην Petronas SRT! Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του Valentino Rossi;

Ο αναβάτης της Ακαδημίας του Valentino Rossi, Marco Bezzecchi, είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει τη συμφωνία του με την Petronas Yamaha SRT, κάτι που σημαίνει ότι τη νέα χρονιά θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία!

Το μεταγραφικό παζάρι του MotoGP αναμενόταν να κυλίσει ήρεμα φέτος, ωστόσο ο Maverick Vinales είχε διαφορετική γνώμη.

Η «βόμβα» που πέταξε ο Ισπανός, αποφασίζοντας να φύγει από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα τέλη της χρονιάς, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Για την ώρα δεν ξέρουμε το που θα καταλήξει ο Vinales, αν και όλα έδειχναν ότι ο επόμενος προορισμός του θα είναι η Aprilia. Στο μέτωπο αυτό υπάρχει στασιμότητα.

Ο πιλότος της Petronas Yamaha SRT, Franco Morbidelli, είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση του Vinales στην εργοστασιακή ομάδα των μπλε.

Η Petronas πρέπει να καλύψει τη δική του θέση, αλλά και αυτή του Valentino Rossi, ο οποίος αναμένεται σε λίγη ώρα να ανακοινώσει ότι σταματά τους αγώνες.

Ή όχι;

Πάντα υπάρχει και η (μικρή) πιθανότητα να αποφασίσει να συνεχίσει με τη δική του ομάδα το 2022, παρά τα άσχημα αποτελέσματα στις πίστες.

Το πιο πιθανό είναι η Petronas να χρειαστεί να βρει δύο αναβάτες για την επόμενη σεζόν και όχι έναν.

Πάντως τον ένα από τους δύο φαίνεται ότι τον έχει κλείσει. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Marco Bezzecchi που αγωνίζεται στην Moto2 με την VR46.

Ο Bezzecchi είχε δεχτεί πρόταση από την Aprilia και αν είχε απαντήσει θετικά, θα αγωνιζόταν από φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Ο ίδιος όμως την απέρριψε λέγοντας ότι δεν ήταν έτοιμος ακόμα.

Έναν περίπου χρόνο αργότερα νοιώθει πιο έτοιμος και οι πληροφορίες από το paddock λένε ότι έχει ήδη υπογράψει με την Petronas SRT για το 2022! Κι όλα αυτά ενώ οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι ο Bezzecchi θα ήταν ο οδηγός της Aramco VR46 Ducati.

Κι όμως, όπως φαίνεται θα έχουμε ανατροπή, κάτι που φυσικά σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μείνει στο MotoGP για μία ακόμη χρονιά ο Valentino Rossi, οδηγώντας για λογαριασμό της ομάδας του στο πλάι του αδερφού του, Luca Marini!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 16:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon