.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 15:21

Albesiano – O Dovizioso «βοήθησε πολύ» την Aprilia! Για δοκιμές στην Aragon είναι ο Ιταλός. Φήμες ότι ετοιμάζεται για έκτακτη συμμετοχή στο Misano!

Ο τεχνικός διευθυντής της Aprilia, Romano Albesiano, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Andrea Dovizioso, ο οποίος μας λέει ότι «βοήθησε πολύ» την ομάδα της Aprilia με τα σχόλιά του.

Τα εύσημα στον Andrea Dovizioso απένειμε ο Romano Albesiano, ο τεχνικός διευθυντής της Aprilia, καθώς ο Ιταλός σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη της RS-GP το Ιταλικό εργοστάσιο.

Κι όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά τα αρνητικά σχόλια του Aleix Espargaro για τον Ιταλό, όταν και έλεγε ότι ο Dovi δεν ήταν γρήγορος με την Aprilia και ότι δεν πιστεύει πως αυτός θα είναι ο νέος του ομόσταυλος το 2022.

Ο Andrea Dovizioso είχε αρχικά αρνηθεί τη θέση που του πρόσφερε η ομάδα, όταν όμως συνειδητοποίησε ότι η RS-GP είναι ανταγωνιστική φέτος, συμφώνησε να βοηθήσει την ομάδα με μια σειρά από τεστ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Dovizioso θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην πίστα της Aragon για νέες δοκιμές με την ιταλική μοτοσυκλέτα.

dovi_2021_ert.jpg

«Είναι μια θετική εμπειρία», έλεγε ο Albesiano για τον Dovi. «Είναι πολύ έξυπνος και κατανοεί απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας της μοτοσυκλέτας. Την ίδια ώρα όμως, δεν προσπαθεί να γίνει μηχανικός στη θέση των μηχανικών».

«Μας λέει ξεκάθαρα το τι νοιώθει και με την εμπειρία του μας έχει βοηθήσει πολύ. Έχουμε κάνει τρία τεστ. Το ένα ακυρώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου λόγω βροχής. Όμως στα άλλα δύο μας έδωσε πάρα πολύ σημαντική πληροφόρηση».

Το τεστ στην Aragon σήμερα και αύριο είναι το τέταρτο του Ιταλού με την Aprilia. Στη συνέχεια θα κάνει άλλα δύο τεστ στην πίστα του Misano: στις 5-6 Αυγούστου και στις 31/08-01/09.

Αυτά τα τεστ στην ιταλική πίστα έχουν πυροδοτήσει φήμες ότι ο Dovi ενδεχομένως να κάνει μια έκτακτη συμμετοχή σε αυτή την πίστα στα τέλη του Σεπτέμβρη με την RS-GP της Aprilia.

Πάντως επίσημες πηγές από την ομάδα λένε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο πρόγραμμα. Τουλάχιστον ακόμα.

Όπως και να ‘χει, το βέβαιο είναι ότι η Aprilia φαίνεται ότι φέτος θα κάνει την καλύτερή της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

aleix_espargaro_2321.jpg

Ο Aleix Espargaro έφυγε για τις καλοκαιρινές του διακοπές με μια 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. «Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση», έλεγε για τον Ισπανό ο Albesiano και συνέχισε:

«Η μοτοσυκλέτα του δίνει πολύ καλή πληροφόρηση, όλα δουλεύουν πολύ σωστά και έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το πρώτο μισό ήταν πολύ θετικό. Ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας στην απόδοση της ροπής, στην ευστάθεια, στην ικανότητά της στα φρένα και στην επιτάχυνση, όλα είναι θετικά».

«Κάνουμε σημαντικά βήματα και στο κομμάτι του κινητήρα. Βέβαια πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει δραστικές αλλαγές στο θέμα του κινητήρα και είναι δύσκολο κάθε φορά που ξεκινάς από την αρχή».

«Όμως τα χαρακτηριστικά του κινητήρα μας πλέον έχουν πολύ καλή προοπτική κι έτσι θα δούμε κάτι πολύ καλό στο μέλλον».

Ο Aleix Espargaro έχει καταφέρει εις διπλούν να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα της Aprilia σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας: την 6η θέση. Μάλιστα στην Jerez ήταν μόλις 5’’ από τον νικητή!

Τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και από τον Maverick Vinales, ο οποίος είναι στα φαβορί για να πάρει τη θέση στο πλάι του Aleix Espargaro την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 15:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon