.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 13:57

Το πρώτο μισό της χρονιάς σε φωτογραφίες!

Εννέα φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον κάθε έναν από τους εννέα πρώτους γύρους της φετινής σεζόν!

Αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι ένα διάστημα ηρεμίας και διακοπών για τους ανθρώπους του paddock και τους αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Είναι μια καλή στιγμή να θυμηθούμε και πάλι τι έγινε στους πρώτους εννέα αγώνες και το motogp.com μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε και πάλι στο μυαλό μας τα τεκταινόμενα, μέσω εννέα διαφορετικών φωτογραφιών.

QATAR GP

e-5909.big.jpg

Ο Pecco Bagnaia ήταν ένας από τους πιλότους που έλαμψαν στο πρώτο Grand Prix της σεζόν. Πιέζοντας τη μοτοσυκλέτα του, την Ducati, ο Ιταλός - μαζί με τον Johann Zarco (πάλι με Ducati) - κατάφεραν να αρπάξουν το βάθρο από τον Joan Mir, στην πρώτη έξοδο του τελευταίου στις πίστες ως παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP.

DOHA GP

_gp_0113.big.jpg

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη της Yamaha με τον Vinales στο Κατάρ, ήταν η σειρά της άλλης Μ1, αυτής του Fabio Quartararo, να κατακτήσουν την Ντόχα. Μετά από ένα δύσκολο φινάλε το 2020, ο Γάλλος ήταν πανευτυχής στο parc ferme, χάρη σε μια εμφάνιση που απομάκρυνε σε μεγάλο βαθμό το βάρος από την πίεση του να αντικαθιστάς έναν οδηγό του κύρους του Valentino Rossi στην ομάδα.

PORTUGUESE GP

_dsc5244.big.jpg

Ήταν το Grand Prix στο οποίο επέστρεψε ο Marc Marquez στην ενεργό δράση, αφήνοντας στο παρελθόν το σοβαρότατο τραυματισμό του στην Jerez τον περασμένο Ιούλιο. Κι ο Marc Marquez εντυπωσίασε - τηρουμένων των αναλογιών - με την ταχύτητά του από το πρώτο του κιόλας Grand Prix.

SPANISH GP

_gp_3166.big.jpg

O Jack Miller κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο στεγνό στην πίστα της Jerez και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του. Έχοντας νωρίτερα πανηγυρίσει με τα μέλη του επιτελείου του, ο Αυστραλός στράφηκε στη μοτοσυκλέτα του και σκύβοντας άφησε τα δάκρυα της χαράς να πλημμυρίσουν τα μάτια του.

FRENCH GP

_gp_4727.big.jpg

Η Ducati έκανε και πάλι το 1-2 για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, αυτή τη φορά στο Le Mans και ήταν πάλι ο Jack Miller αυτός που στάθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Αυστραλός κέρδισε τον Johann Zarc που ήλπιζε να ήταν αυτός που θα πανηγύριζε με τους συμπατριώτες του εκεί την πρώτη του νίκη στο MotoGP.

ITALIAN GP

_dsc8128.big.jpg

Τα συγχαρητήρια αυτή τη φορά ανήκουν στον Fabio Quartararo, ο οποίος πέτυχε την τρίτη του φετινή νίκη στο MotoGP στην πίστα του Mugello. Έτσι κατάφερε να ξεπεράσει το δράμα της Jerez, όταν η νίκη του ξέφυγε μέσα από τα χέρια...

CATALAN GP

_gp_7874.big.jpg

Εδώ οι πρωταγωνιστές είναι οι φίλαθλοι, μιας και για πρώτη φορά - στον έβδομο αγώνα της σεζόν - είδαμε οπαδούς στις κερκίδες. Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν τον Μάρτιο του 2020. Στη φωτό βλέπουμε τους Lorenzo Savadori, Takaaki Nakagami, Enea Bastianini και Iker Lecuona.

GERMAN GP

_gp_9823.big.jpg

Πέρασαν 581 ημέρες μετά την τελευταία του νίκη κι όπως ήταν λογικό, ο Marc Marquez - ο αδιαφιλονίκητος Βασιλιάς του Sachsenring - δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του. Πριν από μερικά λεπτά είχε πετύχει μια από τις σημαντικότερες νίκες στην πλούσια καριέρα του. Ήταν η 11η του επιτυχία στη Γερμανική πίστα, οδηγώντας με ενάμιση χέρι...

ASSEN GP

_dsc8132.big.jpg

Η πίεση από τους αντίπαλούς του ήταν μεγάλη, αλλά ο Fabio Quartararo κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία και να πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη. Πίσω του τερμάτισαν οι Vinales και Mir. Μια νίκη που έδωσε στον Γάλλο ένα προβάδισμα 36 βαθμών επί του δεύτερου στο βαθμολογικό πίνακα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon