.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 13:22

[Updated] MotoGP – Οι πιθανότητες να δούμε φέτος υπερατλαντικούς αγώνες

Φαίνεται πως σε λίγο καιρό θα έχουμε αλλαγές στο ημερολόγιο αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την προσθήκη αλλά και οριστική διαγραφή κάποιων GP.

Ο Jorge Viegas, ο πρόεδρος της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας (FIM), έκανε πρόσφατα δηλώσεις αναφορικά με τους υπερατλαντικούς αγώνες του MotoGP για το 2021.

Από τα τέλη της περασμένης σεζόν, γνωρίζαμε ότι το πρωτάθλημα φέτος (όπως συνέβη και πέρυσι) ως επί το πλείστον θα γινόταν σε πίστες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τα υπερατλαντικά όμως Grand Prix δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν ή όχι από τόσο νωρίς. Έτσι έμειναν στο ημερολόγιο και κάποια από αυτά πήραν ημερομηνίες, κάποια άλλα όχι.

Με τα σημερινά δεδομένα, το GP της Ιαπωνίας έχει προγραμματιστεί για τις 03 Οκτωβρίου, αυτό τη Ταϊλάνδης για τις 10 Οκτωβρίου, ο αγώνας της Αυστραλίας για τις 24 του ίδιου μήνα και το GP της Μαλαισίας για τις 31/10.

Αντίθετα βγήκε οριστικά (για φέτος) ο αγώνας της Ινδονησίας κι έχουν μείνει στο ημερολόγιο, αλλά με ερωτηματικό, τα Grand Prix σε Τέξας και Αργεντινή.

Με τις πρόσφατες όμως δηλώσεις του Jorge Viegas, η εικόνα ξεκαθαρίζει κι έχουμε μια καλύτερη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ασιατικούς αγώνες.

texas-circuit.jpg

Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο αγώνας στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Τέξας, θα γίνει κανονικά. Ο Viegas πάντως τόνισε ότι δεν είναι 100% βέβαια, αλλά σχεδόν σίγουρο.

Αντίθετα το GP της Αργεντινής, στην πίστα Termas de Rio Hondo, δεν θα διεξαχθεί ούτε και φέτος.

Για την Ιαπωνία τα πράγματα είναι «πολύ περίπλοκα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jorge Viegas, οπότε μάλλον δεν θα γίνει ούτε αυτός ο αγώνας.

Το ίδιο θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα και με τους αγώνες σε Ταϊλάνδη αλλά και στην αγαπημένη πολλών πίστα του Phillip Island.

Από την άλλη, «οι πιθανότητες να δούμε αγώνα στην Μαλαισία» είναι πάρα πολλές. Λογικά, πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και νέα ενημέρωση από την Dorna επί του θέματος.

Edit --> Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά αφότου γράφαμε τα παραπάνω και ήρθε επίσημα η μερική επιβεβαίωση από την Dorna.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon