.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 12:21

Τα MICHELIN Power Slick & Rain κατακτούν το Le Mans

Ο Jack Miller εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα ελαστικά MICHELIN Power Slick και Rain και κατέκτησε την πρώτη θέση στον πέμπτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP για το 2021, SHARK Grand Prix de France, στο Le Mans. Τη δεύτερη και την τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησαν οι Johann Zarco (Pramac Racing) και Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) αντίστοιχα. [Δελτίο Τύπου]

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Enel MotoE, ο δεύτερος αγώνας ήταν ένας εντελώς στεγνός αγώνας ενώ ο Eric Granado κατέκτησε την πρώτη θέση, μπροστά από τον Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE) και το Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadracorse), με όλους τους αναβάτες να χρησιμοποιούν τα ελαστικά MICHELIN Power Slick για το MotoE.

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην πίστα Bugatti Circuit συνέβαλαν ώστε οι ομάδες και οι αναβάτες του MotoGP και του MotoE να έρθουν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, όσον αφορά τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας και την επιλογή των ελαστικών.

Αρχικά, σε στεγνές συνθήκες όλοι οι αναβάτες επέλεξαν τα μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Ωστόσο, μετά από την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στους πρώτους γύρους, όλοι οι αναβάτες άλλαξαν μοτοσυκλέτες και ολοκλήρωσαν τον αγώνα, επιλέγοντας τα μαλακά και μεσαία μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Rain, τα οποία απέδειξαν την ανθεκτικότητά τους, όταν δοκιμάστηκαν ακόμα και στο στεγνό, καθώς οι συνθήκες της πίστας άλλαξαν ξανά κάτω από το γαλάζιο ουρανό. Αναδείχθηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο, οι πολλαπλές αρετές τους και η προσαρμοστικότητα των ελαστικών, καθώς ο καθένας από τους τρεις αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο χρησιμοποίησε ένα διαφορετικό συνδυασμό ελαστικών MICHELIN Power Rain - Miller : Μεσαίο / Μαλακό, Zarco : Μεσαίο / Μεσαίο και Quartararo: Μαλακό / Μεσαίο.

Η συννεφιά και η υγρασία που επικράτησαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμαστικών, συνέβαλαν ώστε οι θερμοκρασίες της πίστας να φθάσουν τους 10 ° Κελσίου και οι αναβάτες να πάρουν την πρώτη τους γεύση από τη χρήση των ελαστικών MICHELIN Power Rain 2021. Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός έγινε πιο ξηρός και η θερμοκρασία αυξήθηκε κι έφτασε τους 19 ° C, γεγονός που επέτρεψε στους αναβάτες να χρησιμοποιήσουν τα μαλακά μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks, για να σημειώσουν μερικούς γρήγορους χρόνους, σε περίπτωση που οι δοκιμές του Σαββάτου επηρεαστούν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ο Alex Marquez κατέρριψε το ρεκόρ μέγιστης τελικής ταχύτητας όλων των εποχών με 322.7 χλμ / ώρα την Παρασκευή το απόγευμα, ταχύτητα που πέτυχε και ο Johann Zarco (Pramac Racing) στο Q2 το Σάββατο.

Το Σάββατο, λόγω των βροχοπτώσεων και των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, οι αναβάτες χρησιμοποιήσαν ένα συνδυασμό από ελαστικά MICHELIN Power Slick και Rain, ολοκληρώνοντας τις δοκιμές με τα ελαστικά Slicks, που καθορίσαν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης σε ένα σχεδόν στεγνό Q2. Τελικά, ο Fabio Quartararo κέρδισε και πήρε την pole position, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μαλακών μειγμάτων γόμας για τον μπροστινό και πίσω τροχό. Στην E-Pole, ο Eric Granado (One Energy Racing) κέρδισε την pole position χρησιμοποιώντας τα μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Rain..

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Michelin Motorsport Two Wheel Manager, δήλωσε: « Σε σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ήταν η πρώτη φορά που τα ελαστικά MICHELIN Power Rain χρησιμοποιήθηκαν τόσο πολύ και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφυση υψηλού επιπέδου και τη σταθερότητα που πρόσφεραν - όπως και οι αναβάτες, τόσο στο MotoGP όσο και στο MotoE. Στο Le Mans, ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος κι είδαμε και τις τέσσερεις εποχές κατά τη διάρκεια αυτού του πολύ θεαματικού και συναρπαστικού αγώνα, αλλά τα μείγματα γόμας της Michelin για το 2021, τόσο τα Slicks όσο και τα Rain, αντιμετώπισαν εξαιρετικά όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, λόγω των καιρικών συνθηκών και της πίστας».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon