.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 15:08

WorldSBK 2021 – Πνίγηκε στη βροχή το Winter Test στη Jerez

Θα ήταν η πρώτη επίσημη δοκιμή της νέας σεζόν, αρκεί να μην αποφάσιζε ο καιρός να μετατρέψει την Ισπανική πίστα σε κατάλληλη μόνο για βάρκες.

Μετά από δύο μέρες διαρκούς και δυνατής βροχόπτωσης στη διάσημη πίστα που βρίσκεται στη Jerez de la Frontera στον Ισπανικό νότο, μια-μια οι ομάδες άρχισαν να εκδίδουν δελτία Τύπου ανακοινώνοντας ότι ματαιώνουν το τεστ.

Στην εποχή της λιτότητας και περιορισμού κόστους που διάγουν οι μηχανοκίνητοι αγώνες, ο περιορισμένος επιτρεπτός χρόνος δοκιμών για τους υπογεγραμμένους αναβάτες των ομάδων σημαίνει πως κάθε γύρος στην πίστα είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Έτσι όλοι ήταν εκεί, μα κανείς δεν είδε τον λόγο να ρισκάρει σε μια πίστα που δεν θα έδινε τη δυνατότητα να κάνουν τις ρυθμίσεις που ήθελαν.

Το γεγονός αυτό φέρει ακόμη κρισιμότερη σημασία για όσους μεταγράφτηκαν φέτος σε νέα μοτοσυκλέτα και τους rookies, ωστόσο ακόμη και για την καθεστηκυία τάξη ο χαμένος χρόνος πονά. Ο μόνιμος πρωταθλητής λ.χ., Jonathan Rea, περίμενε πώς και πώς να καβαλήσει τη νέα Kawasaki ZX-10RR του 2021, δηλώνοντας πως η πρώτη επαφή του έδειξε πως δεν έχουν καν ξύσει την επιφάνεια των ικανοτήτων της.

Ο μόνος που τόλμησε να δοκιμάσει την τύχη του στην πίστα ήταν ο 18χρονος rookie του WSS, Leonardo Taccini (κεντρική φωτό), που βιαζόταν να γνωρίσει την Kawasaki ZX-6R που θα καβαλά το 2021, ωστόσο είναι μάλλον αμφίβολο αν κατάλαβε κάτι από τους λιγοστούς γύρους που έκανε στη λίμνη του Jerez.

Τώρα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην επόμενη προγραμματισμένη δοκιμή στις 28 Ιανουαρίου 2021 στην ίδια πίστα, με την ελπίδα πως ο καιρός θα μας κάνει αυτή τη φορά το χατήρι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 15:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon