.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 12:44

MotoGP 2020: Η Michelin κι ο Morbidelli έδωσαν μαθήματα στη Motorland

Η Michelin στη δεύτερη επίσκεψή της στην πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία για τον τελευταίο διπλό αγώνα MotoGP, είδε το Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) να νικά στον αγώνα Gran Premio Liqui Moly de Teruel. [Δελτίο Τύπου]

Μετά τον αγώνα Gran Premio Michelin® de Aragón του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπου οι ψυχρές θερμοκρασίες και οι άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο όλων των αναβατών, αυτή τη φορά οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ πιο ευνοϊκές για όλους κι έδωσαν τη δυνατότητα στα ελαστικά MICHELIN Power Slick να αναδείξουν την υπεροχή τους, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος αγώνας να είναι σχεδόν επτά δευτερόλεπτα γρηγορότερος από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου είδαμε το Takaaki Nakagami (LCR Honda) να κερδίζει για πρώτη φορά την pole position στην πρώτη κατηγορία και πήρε το προβάδισμα καθώς ο αγώνας των 23 γύρων ξεκίνησε, αλλά έκανε ένα λάθος νωρίς και έπεσε, αφήνοντας το Morbidelli στη πρώτη θέση, την όποια διατήρησε μέχρι να τελειώσει ο αγώνας. Χρησιμοποιώντας το μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks έκανε έναν συναρπαστικό αγώνα και πήρε τη νίκη με διαφορά πάνω από δύο δευτερόλεπτα. Ο Morbidelli πήρε επίσης τη θέση του πρώτου ανεξάρτητου οδηγού κι ολοκλήρωσε ένα hat-trick, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο τοπικός νικητής της περασμένης εβδομάδας, Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR), χρησιμοποιώντας τα μαλακά μείγματα γόμας και για τους δυο τροχούς. Ο συμπαίκτης του Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση από την δωδέκατη θέση, με αποτέλεσμα να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης του φετινού πρωταθλήματος. Ο Mir χρησιμοποίησε το μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τον μπροστινό τροχό και το μαλακό μείγμα γόμας για των πίσω, με αποτέλεσμα να έχουμε τρία διαφορετικά μείγματα γόμας στο σημερινό βάθρο. Λόγω των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον συγκεκριμένο αγώνα ήταν διαθέσιμα τα πέντε από τα έξι μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick, με το σκληρό μείγμα γόμας να μένει στα ράφια των ελαστικών.

Έγινε έντονη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις, με πολλές ελιγμούς προσπεράσεις, καθώς η πρόσφυση που προσφέρουν τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks επέτρεψε στους αναβάτες να ξεπεράσουν τα όριά τους. Ο Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ξεκινώντας από την ένατη θέση στο grid, με το Johann Zarco (Esponsorama Racing) να τερματίζει στην πέμπτη θέση. Έκτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3), ενώ ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) τερμάτισε όγδοος, αποτέλεσμα που τον βοήθησε να διατηρήσει την θέση του στην κορυφή της κατάταξης της κατηγόριας Independent Rider, ενώ ο Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech 3) τερμάτισε ένατος. Ένας από τους κορυφαίους αναβάτες της ημέρας ήταν ο Danilo Petrucci ( Ducati Team), ο οποίος ξεκίνησε από τη δέκατη ένατη θέση και τερμάτισε στην δέκατη.

Ο επόμενος αγώνας της Michelin γι’ αυτή τη περιορισμένη σεζόν, θα είναι ο πρώτος από τους τρεις με τους οποίους θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, καθώς όλες οι ομάδες του MotoGP κατευθύνονται προς τη Βαλένθια της Ισπανίας για δυο αγώνες - με τον πρώτο να πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου – πριν πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, στην Πορτογαλία ένα μήνα αργότερα.

Franco Morbidelli – Petronas Yamaha SRT: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το σημερινό αγώνα, εργαστήκαμε εντατικά και τα ελαστικά συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και ένιωσα υπέροχα στην πίστα σήμερα. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα, που έκανε μια φανταστική δουλειά στη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας, ώστε να νιώθω άνετα με τα ελαστικά. Τώρα, μας χωρίσουν μόλις 25 πόντοι από την κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος και θα πάμε πολύ επιθετικοί στους τελευταίους αγώνες».

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager: «Αυτό ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό και θετικό Σαββατοκύριακο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες και ήταν διαθέσιμο ένα ακόμα μείγμα γόμας από ότι την περασμένη εβδομάδα κι είχαμε λιγότερο αέρα, γεγονός που έκανε πολύ καλύτερες τις συνθήκες για όλους. Η αύξηση της θερμοκρασίας συνέβαλε ώστε όλα τα μείγματα γόμας να δοκιμαστούν αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο το σκληρό μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό δεν χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα. Οι χρόνοι του αγώνα βελτιώθηκαν πολύ σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα κι είδαμε επίσης να σημειώνεται ένα νέο ρεκόρ γύρου στον αγώνα. Προφανώς κι είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, καθώς η συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ δύσκολη και προσφέρει λίγη πρόσφυση, επειδή αρχίζει και παλιώνει. Είδαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες μάχες στον αγώνα και πολλοί αναβάτες είχαν την αυτοπεποίθηση να πιέσουν τα όριά τους, αποδεικνύοντας την αυξημένη ανθεκτικότητα, τη σταθερότητα και τις επιδόσεις που έχουμε ενσωματώσει στο πίσω ελαστικό τη φετινή σεζόν. Προχωράμε τώρα στους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν με τον τίτλο να είναι ακόμα ανοιχτός, γεγονός που θα βοηθήσει να έχουμε συναρπαστικούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σωστά το δικό μας ρόλο, πρώτα σε μια πίστα που γνωρίζουμε καλά, στη Βαλένθια και μετά σε μια εντελώς νέα πίστα στην Πορτογαλία, που θα είναι μια πρόκληση, αλλά ανυπομονούμε μετά από μια τόσο περίεργη σεζόν».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon