.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 12:04

Ducati Multistrada 1260 Enduro – Πρωτιά στο Transanatolia Rally 2020

Με τον αναβάτη εξέλιξης της Ducati, Andrea Rossi, η adventure μοτοσυκλέτα της εταιρείας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Twin-Cylinder του αγώνα.

Το Transanatolia Rally διεξάγεται στην Τουρκία και αποτελεί έναν απαιτητικό και μεγάλης διάρκεια αγώνα Cross-Country με δεκαετή ιστορία που φέτος συγκέντρωσε αρκετούς επώνυμους αναβάτες, μιας και τα ανάλογα πρωταθλήματα της FIM φυτοζωούν υπό την πανδημία covid-19 και οι ευκαιρίες για δράση δεν είναι και πολλές.

Η φετινή διοργάνωση έγινε την εβδομάδα 15-22 Αυγούστου 2020 με αφετηρία στην Κωνσταντινούπολη και τερματισμό στην πόλη Şile, μετά από μια δύσκολη διαδρομή 2,850 χιλιομέτρων.

Η συμμετοχή της Ducati έγινε με ένα Multistrada 1260 Enduro εξοπλισμένο με κομμάτια που μπορεί κανείς να αγοράσει από τη συλλογή αξεσουάρ Ducati Performance, περιλαμβάνοντας κυρίως προστατευτικό εξοπλισμό (κάγκελα, ποδιά κλπ), εξάτμιση και ψηλή σέλα.

“Από το 2016 που άρχισα να δουλεύω με τη Ducati στην εξέλιξη του Multistrada Enduro, έμαθα από πρώτο χέρι το δυναμικό του, την προσαρμοστικότητα και τις ατελείωτες ικανότητές του, έτσι αποφάσισα να τρέξω σε ένα τόσο απαιτητικό ράλι όπως το Transanatolia με μια πρακτικά στοκ μοτοσυκλέτα,” εξήγησε ο Andrea Rossi.

“Το ράλι αυτό αποδείχθηκε ακόμη πιο απαιτητικό απ’ όσο φανταζόμουν. Έπρεπε να περάσουμε από αργές, εξαντλητικές και τεχνικά δύσκολες ορεινές διαδρομές γεμάτες πέτρα, πολύ γρήγορα επίπεδα κομμάτια στην Ανατολία, αλλά και τις αμμώδεις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας. Το Multistrada 1260 Enduro ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες με άριστο τρόπο, για μένα ήταν μια απόλαυση η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη δικύλινδρη κατηγορία, καθώς και μιας θέσης στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης.”

Καλύπτοντας 7 ειδικές διαδρομές σε 7 μέρες, το Multistrada 1260 Enduro οδηγήθηκε κατά μέσο όρο για 450 χιλιόμετρα ημερησίως με 8 ώρες πλοήγησης. Ανέβηκε σε υψόμετρο ως 3,000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και κατέγραψε μέγιστη ταχύτητα 203 km/h στην αλμυρή λίμνη Tuz Golu.

Ο Andrea Rossi συνεργάζεται με τη Ducati από το 2013 ως αναβάτης off-road και πλέον είναι αναβάτης δοκιμών και εξέλιξης για τον κατασκευαστή από το Borgo Panigale.

Για τους φίλους της οδήγησης εκτός δρόμου, η Ducati προσφέρει τη DRE Enduro Academy όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πάνω σε μοντέλα Multistrada και Ducati Scrambler Desert Sled τα βασικά του χώματος ή, αν πρόκειται για πιο έμπειρους αναβάτες, μπορούν να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους. Όλα αυτά συμβαίνουν υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών, σε μια μοναδική τοποθεσία όπως το κάστρο Nipozzano κοντά στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon