.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 11:51

Κορωνοϊός – X-Trial των Εθνών, 24 Ώρες του LeMans, Isle of Man TT: Οι τελευταίες εξελίξεις

Οι μηχανοκίνητοι αγώνες εξακολουθούν στο έλεος του κορωνοϊού και πλέον κανένα πρόγραμμα δεν μένει ανεπηρέαστο.

Έχουμε ήδη ζήσει αρκετές συνέπειες από τη νέα παγκόσμια επιδημία, το MotoGP για παράδειγμα έχει ήδη αναβάλλει ή ακυρώσει τους πρώτους τρεις αγώνες του και βλέπουμε πότε θα ξεκινήσει, ενώ και στην Ελλάδα έχουμε ακύρωση του πρώτου διπλού αγώνα του Πανελληνίου Ταχύτητας, ματαίωση αγώνα Dragster και βλέπουμε.

Οι τελευταίες εξελίξεις επηρεάζουν πλέον τρεις ιδιαίτερα σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 10/3, το X-Trial των Εθνών ματαιώνεται.

Ήταν να γίνει στις 3 Απριλίου στο στάδιο της Γαλλικής πόλης η Liévin, ωστόσο τα πιο πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης στη Γαλλία απαγορεύουν συναθροίσεις άνω των 1,000 ατόμων, έτσι μοιραία ο ετήσιος αγώνας-γιορτή του Indoor Trial δεν θα γίνει, με τους διοργανωτές να αναζητούν ενδεχόμενη μετέπειτα ημερομηνία.

Ένας άλλος θρυλικός αγώνας που δεν θα γίνει στην ώρα του είναι οι 24 Ώρες του Le Mans, που ήταν προγραμματισμένος στην πίστα Le Castellet τον Απρίλιο. Πέφτοντας θύμα των ίδιων περιορισμών που “έφαγαν” το X-Trial των Εθνών, ο αγώνας μεταφέρθηκε ήδη σε νέα ημερομηνία: 5-6 Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτό δημιουργεί μια σχετική πίεση, καθώς πλέον θα γίνει ο τελευταίος αγώνας της σεζόν του 2020 και, το σημαντικότερο, μεταφέρθηκε σε μια ημερομηνία μόλις 2 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2021, το Bol d’Or στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, συζητήσεις έχουν ανοίξει και για το Isle of Man TT 2020, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Μαΐου. Μόλις στις 26 Φεβρουαρίου η τοπική κυβέρνηση του Isle of Man εξηγούσε πως “ο κίνδυνος είναι μικρός και οι προετοιμασίες για το ΤΤ συνεχίζονται. Η δουλειά προχωρά κανονικά με αποκλειστικό στόχο να εξασφαλίσουμε άλλο ένα πετυχημένο ΤΤ”.

Ωστόσο η συνέχεια της ιστορίας έφερε την Ιταλική κρίση και ένα ντόμινο ακυρώσεων που συμπεριέλαβε τα πάντα, από εκθέσεις ως αγώνες.

Και, ενώ οι διοργανωτές του ΤΤ συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως όλα βαίνουν καλώς και η προετοιμασία συνεχίζεται, η κυβέρνηση του Νησιού εξέδωσε έναν νέο Κανονισμό για προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19. Σύμφωνα με αυτόν, προβλέπονται περιορισμοί στις μετακινήσεις και περίοδοι καραντίνας, όπως πλέον συμβαίνει σε ολοένα και περισσότερες χώρες – παρότι επισήμως το Isle of Man δεν έχει ακόμη καταγράψει κρούσμα του νέου ιού. Θεωρείται μάλλον βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει κι αυτό το μερίδιό του στην παγκόσμια επιδημία.

Έτσι έχουμε το παράδοξο να τίθενται σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τις ίδιες αρχές που δηλώνουν πως όλα εξελίσσονται κατά το πρόγραμμα - προφανώς με τη λογική πως ο αγώνας είναι ακόμη μερικούς μήνες μακριά, οπότε υπάρχει η ελπίδα πως ως τότε θα έχει λήξει ο παγκόσμιος συναγερμός και το σημαντικότερο τουριστικό έσοδο του Νησιού δεν θα θιγεί.

Θυμίζουμε πως το ΤΤ έχει ξαναπέσει θύμα επιδημίας, καθώς το 2001 είχε ματαιωθεί η διεξαγωγή του υπό το βάρος της τότε επιδημίας των "τρελών αγελάδων", ωστόσο από την επόμενη χρονιά επέτρεψε κανονικά και οι φωνές που μιλούσαν για καταστροφή του ιστορικού αγώνα δεν δικαιώθηκαν, καθώς το ΤΤ πάει από το καλό στο καλύτερο χρόνο με τον χρόνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 12:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon