.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 09:51

Rok Bagoros KTM 250 Duke stunt build 2020: The Mad Rabbit

[Δελτίο Τύπου Rok Bagoros Press]

Ονειρέψου την κορυφή, ποτέ μην τα παρατάς. Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που θα ωθήσει τον κόσμο του stunt riding κατευθείαν στο μέλλον!

Ήταν μια εκπληκτική δημιουργική πορεία με ομαδική δουλειά αυτή που οδήγησε στη γέννηση του The Mad Rabbit, του απόλυτο παιχνιδιού για ακροβατικά που βασίζεται σε ένα KTM 250 Duke με δόσεις RokON μαγείας. Φορέστε τα κράνη σας και ετοιμαστείτε για το επόμενο επίπεδο stunt περιπέτειας!

“Περίμενα τόσο πολύ καιρό να ανακοινώσω τα νέα που πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να δω τι θα πει ο κόσμος επ’ αυτού,” είπε ο Rok Bagoros, επίσημος stunt rider της ΚΤΜ και οραματιστής του αθλήματος. “Το χτίσιμο μιας νέας μοτοσυκλέτας είναι πάντοτε συναρπαστικό, μόνο που αυτή τη φορά ήταν και κάτι παραπάνω, καθώς η κατασκευή ήταν τόσο περίπλοκη, τόσο ολοκληρωτική, τόσο ολοκληρωμένη και τόσο τέλεια σε όλα τα επίπεδα.”

Μια λέξη: Εξέλιξη!

Αυτή τη χρονιά ο Rok και η ομάδα του εστίασαν όχι μόνο στο στυλ και την τεχνολογία, αλλά και στην ασφάλεια. Έτσι το όλο σχέδιο δεν είναι απλώς άλλη μια εμφανισιακή μετατροπή, αλλά εκτενής τροποποίηση μιας freestyle stunt μοτοσυκλέτας.

Το νέο Duke 250 θα ανταπεξέλθει με ευκολία στα μελλοντικά κόλπα και θα προστατεύσει τους αναβάτες του μέλλοντος, ενώ ταυτόχρονα θα τους κάνει να φαίνονται καυτοί με ένα ολοκαίνουργιο κιτ αυτοκόλλητων και μια νέα σειρά κρανών Scorpion EXO για δρόμο ή εκτός δρόμου!

Το 15χρονο αγόρι που αγόρασε το πρώτο του σκούτερ με χρήματα που έβγαλε παραδίδοντας εφημερίδες και πλένοντας πιάτα σε εστιατόρια, έχει ως τώρα κάψει πάνω από 400 λάστιχα, ξόδεψε περισσότερες από 25,000 ώρες πάνω στη μοτοσυκλέτα, ολοκλήρωσε 360 διοργανώσεις και συνέλλεξε αμέτρητες σφραγίδες στο διαβατήριό του.

Αν και η επαγγελματική του καριέρα ως stunt rider ξεκίνησε το 2011, όταν τον πρόσεξε η ΚΤΜ, η πρώτη του Duke 250 stunt bike φτιάχτηκε το 2017. Τα τελευταία χρόνια ο Rok και η ομάδα του άλλαξαν πολλές φορές εξαρτήματα και στησίματα.

“Τα κόλπα εξελίσσονται κάθε μέρα, έτσι η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας φυσικά ακολουθεί τον ρυθμό μου, την ανάγκη μου για πρωτοτυπία.”

Παρόλα αυτά, η νέα αυτή κατασκευή είναι κάπως διαφορετική. Δεν είναι απλά τα εξαρτήματα και το στήσιμό τους που έπρεπε να ρυθμιστούν για τις φιγούρες του Rok, αλλά η ομάδα του κατέληξε και σε μια σειρά στυλάτων λύσεων για την ασφάλειά του.

Ακροβατώντας στη σκοτεινή πλευρά

“Βάψαμε όλα τα πλαστικά μας σε σκούρο γκρι, σε δύο τόνους για την ακρίβεια. Αφήσαμε μερικές μπλε γραμμές ως μέρος της υπογραφής μας, οπωσδήποτε λίγο πορτοκαλί, μερικά σχέδια rokON patterns και όλο αυτό σε ματ φινίρισμα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του σχεδιαστή ZAJCMASTER, έτσι σκέφτηκα πως είχε ξανάρθει η ώρα να κάνει τα μαγικά του. Αυτή είναι η σωστή λέξη, μαγικά, καθώς με εξέπληξε με την επιλογή χρώματος και το σχέδιο του πίσω τροχού. Η μοτοσυκλέτα έχασε το φανταχτερό της χρώμα, αλλά κέρδισε τόνους χαρακτήρα. Κατά κάποιον τρόπο, ωρίμασε. Όσο περισσότερο την κοιτάς, τόσα περισσότερα στοιχεία του σχεδιασμού της σου αρέσουν. “

Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι που χρίζουν αυτό το νέο 250 Duke ως το όνειρο κάθε stunt rider, όπως μας τους εξηγεί ο Rok:

1 – Νέο ανθρακονημάτινο κάλυμμα πίσω τροχού

“Αυτή είναι με διαφορά η αγαπημένη μου λεπτομέρεια στη μοτοσυκλέτα. Το κάλυμμα αυτό έχει δύο σκοπούς: είναι μια επιλογή ασφαλείας ώστε, σε περίπτωση μιας περίεργης πτώσης, το πόδι να μην παγιδευτεί στις ακτίνες της ζάντας, αλλά ταυτόχρονα έχει και επίδραση στην αισθητική. Η έμπνευση προέρχεται από τις αγωνιστικές των WorldSBK και MotoGP όπου ανάλογα καλύμματα εξυπηρετούν αεροδυναμικούς σκοπούς. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στα παιδιά στην Akrapovic, που μου έφτιαξαν το ανθρακόνημα και μετά το έκοψαν με λέιζερ στην εντέλεια!”

2 – Νέο πίσω φρένο

“Αντί για την απόλυτη δύναμη προτιμήσαμε ένα πιο λογικό πακέτο που να μου δίνει περισσότερη αίσθηση. Από την αρχή του 2018 έριξα την προσοχή μου στον έλεγχο του πίσω φρένου, κάτι που σε επίπεδο κόλπων σημαίνει πως εστιάζω πολύ σε σούζες χωρίς χέρια και τα νέα flatland τρικ που γίνονται πια το νέο στάνταρ του παιχνιδιού. Αντί για τον δίσκο 280 mm που χρησιμοποιούσα στο παρελθόν, γυρίσαμε πίσω στο στοκ μέγεθος δισκόπλακας, αλλά την ενισχύσαμε με ένα αγωνιστικό κομμάτι της Motomaster που το ελέγχω από τον στοκ λεβιέ στο πόδι για ομαλή λειτουργία στα πιο αργά ακροβατικά, αλλά και μια δαγκάνα HAYES X-32 για καλύτερη απόδοση με το χειριστήριο στο χέρι".

3 – Custom ρεζερβουάρ και νέα σέλα

“Το επόμενο σημαντικό στοιχείο που αλλάξαμε είναι το ρεζερβουάρ. Πήραμε το αυθεντικό, το κόψαμε και σχεδιάσαμε ένα κάθισμα που να σου επιτρέπει είτε να κάτσεις ή να σταθείς πάνω του, επενδεδυμένο με αντιολισθητική ταινία στο πάνω μέρος του. Η πρόσφυση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική στο stunt riding, έτσι αλλάξαμε το υλικό του καλύμματος σέλας για να κρατά όσο καλύτερα γίνεται και να κάνει τα άλματα όσο πιο ασφαλή γίνεται.”

Μετά από όλα αυτά, απομένει μόνο ένα πράγμα να ξεκαθαρίσουμε. Γιατί το ονομάσαμε “The Mad Rabbit” (Το Τρελό Κουνέλι); Αν γνωρίζατε Σλοβενικά δε θα ρωτούσατε!

Zajc (κουνέλι) είναι απλά το καλύτερο επώνυμο που θα μπορούσε να έχει ένας σχεδιαστής στους μηχανοκίνητους αγώνες. Και αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της μοιραίας έλξης ανάμεσα σε κουνέλια και μοτοσυκλέτες. Αν αυτό δεν είναι αρκετά τρελό…

Μάθετε περισσότερα για το Τρελό Κουνέλι στο κανάλι του Rok στο YouTube και τη σειρά των RokON vlog, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, www.rokbagoros.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon