.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 13:53

MotoGP, Jorge Lorenzo – Πρώτες φωτογραφίες και γυρολόγια-έκπληξη από την επιστροφή του στη Yamaha

Ο Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του με την Μ1 ως αναβάτης δοκιμών και τα χρονόμετρα επιβεβαιώνουν πως είναι σα να μην πέρασε μια μέρα!

Το τριήμερο shakedown test του MotoGP στη Sepang δεν είναι ακριβώς το επίσημο τεστ, καθώς σε αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αναβάτες δοκιμών, οι νέοι (rookies) και κάποιοι που απολαμβάνουν επιπλέον παροχές (consessions) από τη Dorna ως αναβάτες ομάδων που ακόμη δεν έχουν πάρει νίκη σε GP. Το κανονικό τεστ με όλους τους αναβάτες θα γίνει στην ίδια Μαλαισιανή πίστα το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου 2020.

Ωστόσο ακόμη και αυτό το προκαταρκτικό τεστ είχε σημαντικές ειδήσεις, με πρώτη και καλύτερη το ντεμπούτο της νέας Aprilia RS-GP. Πέραν αυτού, η επανεμφάνιση του Jorge Lorenzo στα χρώματα της Yamaha έριξε άφθονη χρυσόσκονη σε μια διοργάνωση που υπό άλλες συνθήκες θα περνούσε στα ψιλά γράμματα, ενώ η παρουσία και του Dani Pedrosa στην εξέλιξη της ΚΤΜ προσέδωσε ακόμη περισσότερο κύρος και μερικούς χρόνους αναφοράς.

 dsc01756.gallery full top fullscreen
Jorge Lorenzo (Yamaha)

Πάμε λοιπόν στον Lorenzo, ο οποίος επέστρεψε ορεξάτος και πανευτυχής, ξεκινώντας με δηλώσεις του στυλ “όταν συναντάς τον πρώτο σου έρωτα και αυτομάτως ξαναερωτεύεσαι από την αρχή”, εννοώντας φυσικά την Μ1.

Μπορεί να ακούγονται ως ξύλινες, τυποποιημένες ατάκες για κοινωνικά μίντια, αλλά τα χρονόμετρα επιβεβαιώνουν την ουσία πίσω από τις λεζάντες. Ο JL99 έγραψε 46 γύρους (σημαδιακό, συμβολικό νούμερο;), τη στιγμή που οι δύο Ιάπωνες αναβάτες δοκιμών, Katsuyuki Nakasuga και Kohta Nozane, δεν είχαν κάνει τόσους σε άθροισμα τις προηγούμενες δύο μέρες. Μάλιστα κυκλοφόρησε και μια ανεπιβεβαίωτη φήμη πως η Yamaha είχε θέσει αυστηρό ταβάνι στον αριθμό γύρων που επιτρέπεται να κάνουν τα πρωτότυπα του 2020, ωστόσο αν ο Lorenzo καβάλησε μια από αυτές τις μοτοσυκλέτες τότε προφανώς δεν ισχύει.

Ο δε κορυφαίος του χρόνος ήταν 2:00.506, όχι δηλαδή κάτι το ιδιαίτερο με βάση τους χρόνους των άλλων, αλλά για δείτε το κι έτσι: πριν μερικούς μήνες, στο Μαλαισιανό GP ο Lorenzo είχε γράψει στα προκριματικά με τη Honda 2:00.478! Δηλαδή, με το που καβάλησε την Μ1 μετά από 3 χρόνια αποχής (δύο με τη Ducati κι ένα με τη Honda), πρακτικά ισοφάρισε την τελευταία επίδοσή του στην ίδια πίστα σε αγωνιστικό τριήμερο. Κάτι πρέπει να μας λέει αυτό.

 t1 5654 0.gallery full top fullscreen
Pol Espargaro (KTM)

Για την ιστορία, ταχύτερο χρόνο στο pre-test αυτό έγραψε αναμενόμενα ο Pol Espargaro της ΚΤΜ με 1:59.444 – και λέμε “αναμενόμενα” διότι πρόκειται για εν ενεργεία αναβάτη και μάλιστα τον καλύτερο της ΚΤΜ και βάσει επιδόσεων τον κορυφαίο από όσους βρέθηκαν αυτές τις μέρες στη Sepang.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο της Aprilia με τον αδελφό Aleix Espargaro, ο οποίος σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με 1:59.622 με τη νέα RS-GP, γεγονός που τον ώθησε στη συνέχεια να γεμίσει τα κοινωνικά του δίκτυα με επιφωνήματα ενθουσιασμού για τη χρονιά που έρχεται. Μακάρι και η Aprilia να αρχίσει να βλέπει βάθρα, το χρειάζεται το άθλημα.

 t1 2581.gallery full top fullscreen
Bradley Smith (Aprilia)

Διακρίθηκαν ακόμη οι Miguel Oliveira (ΚΤΜ) με 1:59.748 και ο Pedrosa (ΚΤΜ) με 1:59.841, ο οποίος μάλιστα δεν οδήγησε καν την τρίτη και τελευταία μέρα, καθώς στη θέση του συνέχισε τη δοκιμή ο Mika Kallio.

Οι χρόνοι αυτοί είναι εξαιρετικοί αν σκεφτούμε πως το ρεκόρ πίστας (σε συνθήκες αγώνα, όχι με λάστιχα qualifying) είναι 1:59.661.

Πλέον αναμένουμε το πλήρες ρόστερ του MotoGP για την επίσημη δοκιμή που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και όπου πλέον θα δούμε και τους χρόνους του Jorge Lorenzo απέναντι στους εν ενεργεία αναβάτες της Yamaha.

 t1 1183.gallery full top fullscreen
Dani Pedrosa (KTM)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon