.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 10:53

MotoGP – Η Σαουδική Αραβία φτιάχνει πίστα και διεκδικεί αγώνα

Ένα νέο πάρκο για μηχανοκίνητα σπορ είναι το επόμενο βήμα για την τουριστική ανάπτυξη της Αραβικής χώρας.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι πρωτίστως γνωστό ως τουριστικός προορισμός – πλην φυσικά του θρησκευτικού τουρισμού, χάρη σε ιερούς τόπους όπως η Μέκκα. Σύμφωνα με το φρέσκο προφίλ που διαφημίζει πλέον ωστόσο, υπό το όραμα του πρίγκηπα Mohammed Ben Salmane, η τουριστική ανάπτυξη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα του μελλοντικού σχεδιασμού της χώρας.

Η αρχή έχει ήδη γίνει και μάλιστα με έναν θρυλικό αγώνα που πάντοτε μαγνητίζει τη δημοσιότητα, το Dakar Rally που φέτος εγκαινίασε τις καινούργιες του διαδρομές στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, έχοντας υπογράψει μια συμφωνία πενταετούς διάρκειας.

Στα πλαίσια του Dakar 2020 που ολοκληρώθηκε μόλις πριν μερικές μέρες, η είδηση που τονίστηκε ιδιαιτέρως ήταν η δημιουργία ενός πάρκου ανάλογου με αυτό της Yas Marina στο Abu Dhabi στην περιοχή της Qiddiya.

Θα αποκαλείται Six Flags και πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο που θα περιλαμβάνει και πίστα προδιαγραφών F1, σχεδιασμένη από τον πρώην πιλότο Alexander Wurz. Προς το παρόν το σχέδιο βρίσκεται στα πρώιμα στάδιά του, ωστόσο οι Σαουδάραβες ισχυρίζονται πως ως το 2023 θα είναι έτοιμο και λειτουργικό για να φιλοξενήσει “τις κορυφαίες διοργανώσεις μηχανοκίνητων αγώνων από όλες τις κατηγορίες”.

Εύλογα αντιλαμβανόμαστε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για προσθήκη αγώνα F1 στην Qiddiya, εξ ου και πρόσφατη πρόσκληση σε εξέχουσες προσωπικότητες των αγώνων στη χώρα για να δουν από κοντά τα έργα.

Στο ίδιο πλάνο εντάσσεται και το ενδεχόμενο αγώνα MotoGP, γεγονός που αφενώς επάγεται από τη λογική όταν ακούμε για τα “κορυφαία μηχανοκίνητα αθλήματα”, αλλά κυρίως γιατί ανάμεσα στους θρύλους της F1 που προσκλήθηκαν στη Σαουδική Αραβία (λ.χ. David Coulthard), βρισκόταν και ο “δικός μας” Loris Capirossi, ο οποίος ως γνωστόν πλέον εκπροσωπεί τη διοργανώτρια των MotoGP, Dorna.

Σίγουρα ο Ιταλός δε βρέθηκε εκεί απλά για να περάσει καλά με τους φίλους του, αλλά και για να συζητήσει τα σχετικά σχέδια των Σαουδαράβων για μελλοντική προσθήκη της Qiddiya στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

EOgPBsZX4AYTHa6

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon