.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 15:08

Michelin Power Sport Slick – Το νέο λάστιχο του MotoGP 2020

Η Γαλλική εταιρεία που εφοδιάζει κατ’ αποκλειστικότητα την κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσυκλέτας παρουσίασε το νέο της ελαστικό για το 2020.

Η τελευταία εξέλιξη του πίσω ελαστικού Michelin Power Sport Slick κατασκευάστηκε με στόχο την βελτιωμένη απόδοση και σταθερότητα για όλους τους αναβάτες και όλες τις μοτοσυκλέτες.

Αρχικά δοκιμάστηκε στο εργαστήριο και δόθηκε για πρώτη φορά στους αναβάτες MotoGP στο επίσημο τεστ της Catalunya τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στη συνέχεια δοκιμάστηκε στην πράξη εκ νέου στα επίσημα τεστ στο Brno και στο Misano.

Η πρώτη ευκαιρία για μια αγωνιστική δοκιμή προέκυψε στο Phillip Island, μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου σε συνεργασία με τις IRTA, Dorna και όλους τους αναβάτες προσφέρθηκε ένα έξτρα 20λεπτο session δοκιμών στο οποίο ζητήθηκε από τους αναβάτες να γράψουν 11 γύρους στη διαδρομή των 4.448 χιλιομέτρων. Αυτή η δοκιμή παρήγαγε μια τεράστια βάση δεδομένων από όλες τις μοτοσυκλέτες στη Michelin.

Μετά την πετυχημένη δοκιμή της Αυστραλίας, η Michelin έφερε το λάστιχο εκ νέου για δοκιμές στα δύο Ισπανικά τεστ στο τέλος του 2019 σε Valencia και Jerez. Σε κάθε περίπτωση οι γόμες που επιλέχθηκαν ήταν προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εκάστοτε πίστας και βασίζονταν στις επιλογές που έκαναν οι αναβάτες στους αγώνες του 2019 στις ίδιες πίστες.

Μετά από τόσες εντατικές δοκιμές μέσα στο 2019, το νέο πίσω λάστιχο οριστικοποιήθηκε στις ερευνητικές εγκαταστάσεις της Michelin στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας, όπου οι τεχνικοί της ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα συλλεχθέντα δεδομένα και ενέκριναν την τελική μορφή του ενόψει της σεζόν του 2020.

Το νέο πίσω Power Sport Slick θα είναι ξανά διαθέσιμο για δοκιμές στα δύο pre-season test που έπονται σε Μαλαισία και Κατάρ τον Φεβρουάριο, πριν φτάσει η ώρα για το αγωνιστικό τους ντεμπούτο με τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2020 στην πίστα Losail International Circuit στη Doha του Κατάρ την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

“Μετά από μια τόσο εντατική διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών έχουμε τη μεγάλη χαρά να παρουσιάσουμε το νέας κατασκευής πίσω λάστιχο. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό εδώ και αρκετό καιρό και, με τη βοήθεια όλων των αναβατών, ξέρουμε πως έχουμε φτιάξει ένα λάστιχο που θα βελτιώσεις τις επιδόσεις όλων. Ειδοποιήσαμε τις Dorna και IRTA για όλες τις αλλαγές και δώσαμε στις ομάδες και τους κατασκευαστές τις πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές και αναλυτικά δεδομένα για το νέο αυτό πίσω λάστιχο, ώστε να στήσουν τις μοτοσυκλέτες τους κατάλληλα για να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση από αυτό το νέο σλικ.

“Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή στην κατασκευή του ελαστικού εδώ και δύο χρόνια και συνιστά μια σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη των Michelin Power Slick ελαστικών για το MotoGP. Η νέα αυτή κατασκευή συμβαδίζει με τη μακρόχρονη παράδοση της Michelin στα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, εγγυάται συνεπή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τώρα αδημονούμε να τα δούμε σε δράση να σπάνε ακόμη περισσότερα ρεκόρ.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 15:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon