.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 17:02

Valentino Rossi και Marc Marquez σε νέα αντιπαράθεση για τον τίτλο του… 2015!

Η έχθρα μεταξύ Rossi και Marquez -αλλά και μεταξύ των οπαδών τους- καλά κρατεί, σιγοκαίγοντας από το 2015. Μετά λοιπόν το Πρωτάθλημα που πήρε ο MM93 το 2019, ο Valentino Rossi δήλωσε στην Gazzeta dello Sport πως «Ο Marquez μου χρωστά έναν τίτλο», για να απαντήσει ο Ισπανός «Δεν του πήρα ποτέ τίτλο».

marquez rossi goat 16

Το θέμα προέκυψε αρχικά με τα στατιστικά που κυκλοφόρησαν μετά το GP του Aragon, εκεί που ο Marquez συμπλήρωσε 200 αγώνες GP. Οι οπαδοί των 2 αναβατών ξεκίνησαν να συγκρίνουν Rossi και Marquez στους 200 αγώνες τους (στους 200 πρώτους αγώνες του Rossi φυσικά, καθώς ο Ιταλός συμπλήρωσε τον αριθμό 200 στο μακρινό 2008), και να διαφωνούν για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο GOAT, κλπ.

marquez rossi goat 19

Η συνέχεια γράφτηκε μετά το ταϊλανδέζο GP, όπου ο Marquez πήρε τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο του, και οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν τις προβοκατόρικες ερωτήσεις, μια στον ένα και μια στον άλλο.

marquez rossi goat 17

Σύμφωνα με τη Gazzeta dello Sport λοιπόν, ο Rossi δήλωσε πως «Περιμένω τον Marquez να με ξεπεράσει σε σύνολο τίτλων, και λυπάμαι γιατί στην καριέρα μου πέταξα δυο τίτλους, αλλά ο Marquez με έκανε να χάσω έναν ακόμα». Προφανώς αναφερόμενος στο GP της Sepang του 2015, με τη σύγκρουση των 2 αναβατών και την ποινή που ακολούθως εισέπραξε ο Rossi, χάνοντας κάθε ελπίδα για τίτλο.marquez rossi goat 14

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Marquez λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής για τον Rossi: «Ναι, τον φτάνω όσον αφορά στα στατιστικά, αλλά ζω στο παρών και δεν είμαι μανιακός με τους αριθμούς και τα ρεκόρ. Κάθε εποχή έχει και τα ονόματα της, τους Πρωταθλητές της. Για την ώρα έχω 8 τίτλους, αλλά ποιος ξέρει που θα φτάσω, ο Agostini λέει πως θα μπορούσα να τους κάνω 15, αλλά αυτό μάλλον είναι αδύνατο. Όχι πως είναι πραγματικά αδύνατο, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο. Ο Rossi με συνεχάρη δημοσίως για τον 8ο τίτλο μου, λέγοντας πως τον αξίζω και αυτό είναι ωραίο. Θα άλλαζα πολλά αν μπορούσα να αλλάξω το παρελθόν, όπως όλες τις πτώσεις μου το 2015, αλλά στο τέλος τα λόγια του Rossi είναι η αντίδραση ενός αναβάτη που έχει προσφέρει πολλά στους αγώνες μοτοσυκλέτας, και κάνει ακόμα πολλά. Ξέρω πώς να υπολογίζω και να εκτιμώ πράγματα, και αυτό που κάνει ο Rossi στην ηλικία του είναι κάτι που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οι περισσότεροι.»

marquez rossi goat 4

Συμφιλιωτικό τον βρίσκουμε τον Marc, αν και όποιος έχει μανία να «διαβάζει μεταξύ των γραμμών» που λένε οι Άγγλοι, να ψάχνει κρυμμένα νοήματα δηλαδή, θα μπορούσε να πει πως αναφερόμενος στην ηλικία του Rossi ο Ισπανός, και στο γεγονός πως «κάθε εποχή έχει τους Πρωταθλητές της», πιθανώς να υπονοεί πως τα αγωνιστικά ψωμιά του «γιατρού» τελειώνουν.

Όπως και να έχει είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε δει ακόμα το τέλος αυτής της αντιδικίας. There can be only one, που έλεγε κι ο Highlander.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon