Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:33

MotoGP - Επιστρέφει στη Βραζιλία το 2022 σε ολοκαίνουργια πίστα!

H Dorna Sports ανακοίνωσε πως το MotoGP θα επιστρέψει στο Ρίο της Βραζιλίας μετά από 15 χρόνια, το 2022, στην πίστα «Deodoro» που ΘΑ κατασκευαστεί, σε ένα θεματικό πάρκο με τον τίτλο Rio Motorpark.

Η διοργανώτρια αρχή του αθλήματος κάνει λόγο για πενταετές συμβόλαιο με την κατασκευάστρια εταιρεία Rio Motorsports (RMS), δηλαδή μέχρι και το 2026.deodoro track rio motopark 2

Τα σχέδια του κατασκευαστή μιλούν για ολοκλήρωση των εργασιών το 2021, με την πίστα (που στόχο έχει τόσο τo MotoGP όσο και την F1) να έχει μήκος 4,5 χιλιόμετρα, 7 αριστερές και 6 δεξιές στροφές, με υπολογιζόμενο MotoGP γυρολόγιο γύρω στο 1.38.

To project είναι σίγυρα θεαματικό, και προβλέπεται να δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας, ενώ όλα τα κονδύλια θα προέλθουν από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η πίστα είχε απασχολήσει τις αρχές της Βραζιλίας τον Αύγουστο του 2019, από τη μια για ανωμαλίες στον διαγωνισμό, και από την άλλη για την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης που είχε καθυστερήσει.

Τώρα, ο JR Pereira, CEO της Rio Motorsports αναφέρει πως η φίρμα του ολοκλήρωσε την περιβαλλοντική μελέτη, και μετά από έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής πήρε το πράσινο φως για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναμένουμε νεότερα, και ελπίζουμε τόσο στην ολοκλήρωση του project, όσο και σε μια ενδιαφέρουσα χάραξη για αγώνες MotoGP.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube