.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 16:04

Ducati – “H ανατομία της ταχύτητας”, ένα video για την αεροδυναμική μελέτη στα MotoGP

MotoGP σημαίνει το ανώτερο πεδίο εξέλιξης και έρευνας στις μοτοσυκλέτες, εκεί όπου νέες τεχνολογίες, υλικά και εφαρμογές, δοκιμάζονται για πρώτη φορά, στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Οι αγώνες σε αυτό το επίπεδο, αποτελούν τον προθάλαμο όλων των θαυμαστών τεχνολογιών που απολαμβάνουμε στις πολιτικές μοτοσυκλέτες μας σήμερα. Αν κάτι “δουλεύει” εκεί, σίγουρα θα δουλεύει και στην δική μας καθημερινή πραγματικότητα.

Ο πλέον συζητημένος τομέας έρευνας και εξέλιξης στο MotoGP τα τελευταία χρόνια, είναι η αεροδυναμική, με τα περίφημα winglets να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Ωστόσο, τα winglets αποτελούν ένα μόνο μέρος μια ολιστικής προσέγγισης της αεροδυναμικής η οποία έχει πλέον αναχθεί ως μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα σημαντική συνισταμένη στην εξέλιξη των κορυφαίων αγωνιστικών μοτοσυκλετών.

Στο video που επισυνάπτουμε, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Luigi Dall’Igna, γενικό διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Ducati, και τον Edoardo Lenoci, υπεύθυνο αεροδυναμικής εξέλιξης, να αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο μελετούν την αεροδυναμική στα GP μοντέλα, καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιούν για αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon