.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 12:32

Michelin - Έσπασε όλα τα ρεκόρ στο GP του Silverstone

Η Michelin κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, καθώς τα ελαστικά MICHELIN Power Slick απέδειξαν την υπεροχή τους με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον αγώνα GoPro Prix που British Grand που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας, όπου ο Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) αναδείχθηκε νικητής, με μία κίνηση ματ στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Για το συγκεκριμένο αγώνα, η Michelin είχε διαθέσιμη μία γκάμα ελαστικών που ταίριαζε ιδανικά στη νέα άσφαλτο, σε μια πίστα 5.900μ, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να σημειώνουν σταθερά χαμηλούς χρόνους στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) εντυπωσίασε με τη συναρπαστική του εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, όπου έσπασε το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών. Την επόμενη ημέρα, ο Γάλλος αναβάτης σημείωσε ακόμα ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) ανέβασε τον πήχη, σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο του 1’58,168 στις κατατακτήριες δοκιμές, χρόνος που ήταν κατά 1,773 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απλά μια προσωπική επιτυχία για το Marquez αλλά και για τη Michelin, αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο γύρου όλων των εποχών της pole position.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ο αγώνας της Κυριακής ξεκίνησε με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 31ο Κελσίου –η υψηλότερη που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια αγώνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η θερμοκρασία της ασφάλτου άγγιζε τους 44ο Κελσίου, με αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των αναβατών να επιλέξει το σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick και για τους δύο τροχούς, που απέδειξαν για ακόμη μια φορά τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε έναν αγώνα 20 γύρων στην πίστα του Silverstone. Το προηγούμενο ρεκόρ έσπασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, πριν ο Marquez γράψει νέο ρεκόρ στο 10ο γύρο, σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο του 1’59,963, αφού ήταν πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο καλύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ.

Με την έναρξη του αγώνα, ο Marquez έστριψε πρώτος και κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση για τον πρώτο γύρο του αγώνα, προτού αρχίσει να απειλείται από τον Rins. Οι δύο αναβάτες άρχισαν να πιέζουν στο όριο το σκληρό μείγμα γόμας του μπροστινού ελαστικού MICHELIN Power Slick που είχαν επιλέξει, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα, ο Rins πλησίασε πολύ κοντά το Marquez και την τελευταία στιγμή του επιτέθηκε, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις εξαιρετικές επίδοσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slick στην κατευθυντικότητα και την πρόσφυση, για να του κλέψει τη νίκη με διαφορά μόλις 0.013 του δευτερολέπτου. Ο Rins σημείωσε νέο ρεκόρ, με συνολικό χρόνο αγώνα 40’12,799, αφού έκανε χρόνο καλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ κατά 33 δευτερόλεπτα. Τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) που άφησε πίσω του, στην τέταρτη θέση το Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP). Ο Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) τερμάτισε στην πέμπτη θέση ωστόσο, ήταν πρώτος στην κατηγορία First Independent Rider. Ο ντόπιος Cal Crutchlow (LCR Honda) πέρασε έκτος τη γραμμή του τερματισμού αφήνοντας πίσω του, τους Danilo Petrucci (Ducati Team) και Jack Miller (Pramac Racing) αντίστοιχα στην έβδομη και όγδοη θέση. Ένατος τερμάτισε ο Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) ενώ ο Andrea Iannone (Aprilia Racing Team Gresini) έκλεισε τη δεκάδα. Το γεγονός ότι υπήρχαν, τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στο βάθρο και έξι συνολικά κατασκευαστές μέσα στη δεκάδα, που σημείωσαν συνολικό χρόνο αγώνα ταχύτερο από τον προηγούμενο ρεκόρ, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η Michelin κατασκευάζει ελαστικά, τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους αναβάτες και τα στυλ οδήγησης. Η Michelin κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το συγκεκριμένο αγώνα, έχοντας κατακτήσει αρκετά νέα ρεκορ ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις αναβάτες Miller, Crutchlow και Andrea Dovizioso (Ducati Team) κατέρριψαν το ρεκόρ υψηλότερης τελικής ταχύτητας του αγώνα, αφού πέρασαν από τα φωτοκύτταρα της πίστας με την ταχύτητα των 333,3χλμ./ώρα.

Στη συνέχεια, η Michelin κατευθύνεται προς την Ιταλία για το επίσημο διήμερο των δοκιμών, πριν όλες οι ομάδες επιστρέψουν στην ίδια πίστα για το 13ο γύρο των αγώνων MotoGP, καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Misano, όπου οι αναβάτες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

 Alex Rins – Team SUZUKI ECSTAR: «Ήταν απίστευτη η σημερινή ημέρα. Δουλέψαμε εντατικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας για το συγκεκριμένο αγώνα , επειδή δεν γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά της νέας ασφάλτου και όλα ήταν καινούρια για τα ελαστικά. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick είχαν εξαιρετικές επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αυτό το τριήμερο, έκαναν πραγματικά πολύ καλή δουλειά όπως κι εμείς, συνεπώς είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager: «Ήταν ένα επιτυχημένο σαββατοκύριακο με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη Michelin. Στην πίστα του Silverstone έγινε πολύ καλή δουλειά και η νέα άσφαλτος απέδειξε πόσο καλές είναι οι επιδόσεις των ελαστικών μας, όταν υπάρχει πολύ καλή πρόσφυση και η επιφάνεια της πίστας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Φέραμε κάποια πολύ καλά μείγματα γομών, που πιστεύαμε ότι θα ταίριαζαν ιδανικά στη συγκεκριμένη πίστα. Ωστόσο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε στην Αγγλία, είδαμε αντί για τα μαλακά και μεσαία μείγματα γομών, να χρησιμοποιείται περισσότερο το σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick και για τους δυο τροχούς, το οποίο απέδειξε τις εξαιρετικές του επιδόσεις και μας χάρισε νέο ρεκόρ συνολικού χρόνου αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο ρεκόρ. Επιπλέον, σημειώθηκε νέο ρεκόρ καλύτερου γύρου στον αγώνα και καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ χρόνου της pole position, του απόλυτου ρεκόρ γύρου το Σάββατο καθώς και της υψηλότερης τελικής ταχύτητας, που συμπλήρωσε τη λίστα των ρεκόρ μας αυτό το τριήμερο. Το γεγονός ότι απολαύσαμε άλλον έναν αγώνα με ένα εκπληκτικό φινάλε στον τελευταίο γύρο και με μία προσπέραση στην τελευταία στροφή, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slicks στην πρόσφυση, παρέχοντας τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τώρα, θα επικεντρωθούμε σε όλα τα θετικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει από το συγκεκριμένο αγώνα, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα για το σχεδιασμό νέων ελαστικών που θα έχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις στη συγκεκριμένη πίστα την επόμενη σεζόν. Η Michelin, τώρα, κατευθύνεται προς το Misano, όπου θα θα συνεχίσουμε τις δοκιμές σε νέα μείγματα γομών που στοχεύουμε να προσθέσουμε στην γκάμα των ελαστικών του 2020».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 12:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon