.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 16:59

RIP Łukasz Lonka – Τραγικό ατύχημα σε αγώνα για τον Πολωνό πολυπρωταθλητή ΜΧ

Ο Lonka έχασε τη ζωή του σε αγώνα ΜΧ, μετά από ένα ατύχημα μέσα στην πίστα. Ήταν μόλις 29 ετών.

Ο Łukasz Lonka ήταν ένας από τους διασημότερους και πιο πετυχημένους αναβάτες Motocross της Πολωνίας. Στο βιογραφικό του μετρά κάμποσους τίτλους στο Πολωνικό πρωτάθλημα σε διάφορες κατηγορίες, αλλά και δύο τρίτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό ΜΧ – το 2008 στη Junior και το 2010 στην Open κατηγορία – καθώς και τέσσερεις συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα της χώρας του στο ΜΧ των Εθνών.

Ο αναβάτης προετοιμαζόταν για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP και έτρεχε σε αγώνα του East Motocross Cup 2019 στην πίστα Nowodworze.

Το ατύχημα συνέβη από λάθος του αναβάτη, καθώς πήδηξε πάνω από ένα μεγάλο άλμα με περισσότερη ταχύτητα απ’ όση έπρεπε και προσγειώθηκε σε μια σταματημένη μοτοσυκλέτα.

Η πτώση του είχε ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη. O άτυχος 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 9 Ιουλίου.

lonka

Στον απόηχο του ατυχήματος αυτού, άλλοι επώνυμοι αναβάτες του Πολωνικού ΜΧ, όπως ο Jacek Czachor, μίλησαν σε ΜΜΕ της χώρας ρίχνοντας ευθείες βολές για την κατάσταση των εγχώριων αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο Czachor είπε πως τα οικονομικά μεγέθη δεν επιτρέπουν επαγγελματικές ομάδες στο Πολωνικό πρωτάθλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί αναβάτες – ακόμη και οι κορυφαίοι, όπως ο Lonka – να συντηρούν τη μοτοσυκλέτα τους μόνοι τους, να τρέχουν απανωτούς αγώνες όπου μετακινούνται μόνοι τους και συχνά τρέχουν κουρασμένοι και με ελλιπή συγκέντρωση.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon