.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 16:00

MotoE – Valentino Rossi: Καλές οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για τον δρόμο, αλλά όχι για αγώνες

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Γερμανικό GP θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της MotoE. Τι λένε οι κορυφαίοι αναβάτες των MotoGP γι’ αυτές;

Η ενσωμάτωση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στους αγώνες προχωρά με πολύ αργό ρυθμό. Η αρχή έγινε με το TT Zero στο Isle of Man, όπου μέσα σε λίγα χρόνια έφτασαν να γράφουν χρόνους που θα τις έβαζαν μέσα στη δεκάδα των Supersport – αν και οι ηλεκτρικές τρέχουν μόνο έναν γύρο στην Mountain Course.

Στη συνέχεια μπήκαν στο Trial, όπου το Κύπελλο TrialE συμπλήρωσε την τρίτη του σεζόν και ανέδειξε ξανά κυπελλούχο τη GasGas, ντεμπούταραν φέτος και στο EnduroGP με έναν και μοναδικό αγώνα τον περασμένο μήνα.

 ds09514.gallery full top lg

Τώρα έρχεται η σειρά του MotoGP, με τη MotoE να τρέχει με κοινές μοτοσυκλέτες Energica Ego, αλλά ξεκίνησαν με το αριστερό. Ο λόγος για το περίφημο συμβάν της Jerez, όπου στην πρώτη επίσημη δοκιμή της φετινής σεζόν το νεόκτιστο κτίριο που θα τις φιλοξενούσε κάηκε ολοσχερώς κι έτσι ο αγώνας στην Ισπανική πίστα βγήκε εκτός προγράμματος για το 2019.

Ωστόσο η θέληση των υπευθύνων πίεσε τις καταστάσεις αρκετά ώστε να είναι πλέον όλα έτοιμα για τον πρώτο και ιστορικό αγώνα των MotoE στο Sachsenring.

15 sete gibernau ds05770.gallery full top fullscreen
Sete Gibernau

Όπως είναι προφανές, όλοι έχουν μεγάλη περιέργεια να δουν τι ακριβώς μπορούν να καταφέρουν αυτές οι μοτοσυκλέτες, οι οποίες βέβαια στις δοκιμές που έχουν κάνει ως τώρα αποδεικνύονται πολύ αργές, τρώγοντας μερικά δευτερόλεπτα ακόμη και από τις μικρές μονοκύλινδρες 250άρες της Moto3.

Στο πιο τελευταίο και απτό παράδειγμα, στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Sachsenring (FP1) την Παρασκευή 5/7 οι μοτοσυκλέτες της MotoE γυρνούσαν χαλαρά 2-3 δευτερόλεπτα πιο αργά από αυτές της Moto3.

51 eric granado ds05771 0.gallery full top fullscreen

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι γνώμες των κορυφαίων αναβατών του MotoGP, οι οποίοι περιμένουν με μεγάλη περιέργεια να τις δουν σε δράση, αν και οι γνώμες τους δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές σε πρώτη φάση.

Marc Marquez: “Ο κόσμος λέει πως αυτό είναι το μέλλον και θα είναι ενδιαφέρον. Πολλοί από μας σίγουρα έχουμε δει κάμποσα βίντεο. Είναι μια άλλη κατηγορία, αλλά προτιμώ τον ήχο και τους κινητήρες των MotoGP.”

Valentino Rossi: “Έχω περιέργεια να δω τον αγώνα, αν και πιστεύω πως οι ηλεκτρικοί κινητήρες στο άμεσο μέλλον ταιριάζουν με την αστική χρήση. Δεν είναι έτοιμοι για αγώνες. Όπως είπα, είμαι περίεργος να τις δω στον αγώνα… δηλαδή… βασικά κυρίως να τις δω.”

10 simeon ds05994 0.gallery full top fullscreen

Maverick Vinales: “Για μένα θα ήταν πολύ περίεργο να καβαλήσω μια μοτοσυκλέτα που δεν κάνει ήχο, ειδικά από τη στιγμή που βασίζομαι πολύ σε αυτήν την πλευρά της. Θα δούμε πώς θα πάνε.”

Fabio Quartararo: “Είναι αλήθεια πως είναι μια εντελώς άλλη κατηγορία, αλλά νομίζω πως θα είναι μια ευκαιρία για πολλούς αναβάτες.”

Danilo Petrucci: “Η MotoE αντιπροσωπεύει το μέλλον, έτσι αυτό θα έρθει αργά ή γρήγορα. Πιστεύω πως οι αληθινοί κινητήρες είναι καλύτεροι, αλλά πρέπει επίσης να κοιτάξουμε και προς τους νέους ορίζοντες, αν και πιστεύω πως το καλύτερο στοιχείο του MotoGP είναι οι κινητήρες και ο ήχος τους.”

Andrea Dovizioso: “Το μόνο που μπορώ να πως για τη MotoE είναι πως ο Savadori είναι φίλος μου και του εύχομαι ένα καλό πρωτάθλημα.”

 ax16702.gallery full top lg
O Randy de Puniet άνοιξε από νωρίς τις εχθροπραξίες της MotoE

Όπως βλέπουμε, δύο βασικοί άξονες μοιάζουν κοινοί στις απόψεις των περισσοτέρων. Ο ήχος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μοτοσυκλέτας, αλλά και οι ευκαιρίες που παρέχει αυτή η νέα κατηγορία σε πολλούς.

Ακούστε εδώ σε βίντεο τη δοκιμαστική εκκίνηση της MotoE

Διά του λόγου το αληθές, στον αγώνα της MotoE θα δούμε μερικά ονόματα πολύ γνωστά μας που έχουμε πολύ-πολύ καιρό να ακούσουμε – Sete Gibernau, Alex de Angelis, Randy de Puniet.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο MotoGP του Sachsenring στις 11 το πρωί της Κυριακής 7 Ιουλίου, όταν οι 18 αναβάτες της MotoE θα στηθούν στη σχάρα εκκίνησης. Απλά δε θα τα ακούσουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 17:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon