.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 12:45

MotoE - Έγινε η προσομοίωση αγώνα με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στη Valencia - Ακούστε ήχο! - Video

Λίγο πριν την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της MotoE, μια από τις υποστηρικτικές κατηγορίες του MotoGP, έγινε η πρώτη προσομοίωση αγώνα (για να είναι όλα έτοιμα στον πραγματικό αγώνα), στην πίστα της Valencia, με νικητή τον Eric Granado της Avintia Esponsorama Racing.

Θυμίζουμε πως όλοι οι αγωνιζόμενοι στην ηλεκτρική MotoE (FIM Enel MotoE World Cup είναι ολόκληρη η ονομασία του κυπέλου) κατηγορία αγωνίζονται με ίδιες μοτοσυκλέτες της Energica. Στην προσομοίωση αγώνα 7 γύρων, που έγινε κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Valencia, νικητής αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος Eric Granado, με δεύτερο τον Ισπανό Hector Garzo (Tech 3 E-Racing) και τρίτο τον Φιλανδό Niki Tuuli της Ajo MotoE. Το αποτέλεσμα ΔΕΝ θα μετρήσει στην βαθμολογία του Κυπέλλου. Granado & Garzo μάχονταν σώμα με σώμα μέχρι τον τελευταίο γύρο, όπου ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ξεκολλήσει ελάχιστα για να πάρει τη νίκη με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου!

Αρκετά πιο πίσω βρέθηκαν πιο γνωστά ονόματα όπως οι Niccolo Canepa (10ος), Maria Herrera (12η), και Sete Gibernau (15ος).

Ο ταχύτερος γύρος ήταν του Eric Granado, στο 1:40.113, ενώ όπως είπαν και οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι, ο ρυθμός των μοτοσυκλετών πλησιάζει αυτή την ώρα εκείνον των μοτοσυκλετών της Moto3. Αναμένουμε όμως ραγδαία άνοδο των επιδόσεων, ειδικά αν η Energica ασχοληθεί σοβαρά με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιείται.

Σημειώστε πως στο τριήμερο τεστ, ταχύτερος την πρώτη μέρα ήταν ο Bradley Smith, όμως αποχώρησε πριν τον "αγώνα" καθώς έπρεπε να μεταβεί σε άλλη πίστα για πριβέ τεστ της Aprilia, της οποίας είναι δοκιμαστής.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα του "αγώνα" αλλά και το βίντεο από την εκκίνηση!

motoe valnencia simulated race 1

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 13:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon