.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 16:30

MotoGP κουτσομπολιά – Τελεσίγραφο Honda σε Lorenzo, αρπάχτηκαν Espargaro-Miller, ξέσπασμα Zarco

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP βρίσκεται ήδη στη Γαλλία και την πίστα του Le Mans για τον 5ο αγώνα της σεζόν, αλλά πίσω από τις κάμερες και τα γελαστά πρόσωπα στις συνεντεύξεις Τύπου δεν είναι όλα και τόσο ρόδινα. Ή τουλάχιστον, έτσι λένε οι κακές γλώσσες…

Επεισόδιο #1 – Η Honda σέρβιρε τελεσίγραφο στον Jorge Lorenzo, που το διαψεύδει

jorge lorenzo

Η πληροφορία κάνει τον γύρο των ΜΜΕ που καλύπτουν MotoGP: η Honda, λέει, έδωσε τελεσίγραφο στον αναβάτη της πως, αν δε βελτιώσει τα αποτελέσματά του, θα τον αντικαταστήσει το 2020 με άλλον.

Προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσουμε, επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει από καμιά πλευρά, αλλά η είδηση βρίσκεται σε έγκυρες ιστοσελίδες και όχι σε παπαρατσο-έντυπα. Εδώ είναι MotoGP, όχι Eurovision.

Ο ίδιος ο αναβάτης, ερωτηθείς σχετικά, διαψεύδει: “Δε γνωρίζω τίποτα, είναι λογικό να κυκλοφορούν τέτοια κουτσομπολιά όταν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κανείς δε μου έχει αναφέρει κάτι σχετικό με τελεσίγραφο. Δεν μπορώ να ξέρω αν σκέφτονται κάτι τέτοιο στο HRC, ξέρω όμως πως έχω 2 χρόνια συμβόλαιο και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως η διαδικασία προσαρμογής είναι μακρά.

“Η Honda δεν είναι μια φυσική μοτοσυκλέτα για μένα, για το οδηγικό μου στυλ. Πρέπει να φρενάρεις αργά και να το ρίξεις στη στροφή, το ξέρω αυτό. Μα και η Ducati δεν ήταν φυσική για μένα, πήρε πολύ χρόνο στην πίστα, όπως και τώρα.

“Δεν έχασα την αυτοπεποίθησή μου μετά τη Jerez, απλά δεν πήρα τα αποτελέσματα που περίμενα. Αυτή τη στιγμή παίρνω κάθε βελτίωση ως νίκη, γιατί με φέρνει λίγο πιο κοντά στον πραγματικό μου στόχο, να παλεύω για τη νίκη.”

Η αλήθεια είναι πως στη Jerez υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για τον Lorenzo, καθώς είναι και μια από τις αγαπημένες του πίστες. Ωστόσο δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως η Honda θα αρχίσει την πίεση από τόσο νωρίς, ειδικά σε έναν τόσο σπουδαίο αναβάτη και μάλιστα μετά το παράδειγμα της Ducati πέρυσι. Αλλά, βέβαια, δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να έχει παιχτεί πίσω από κλειστές πόρτες στις μεταξύ τους σχέσεις.

Πηγή

Επεισόδιο #2 – Aleix Espargaro και Jack Miller αρπάχτηκαν στην πίστα και το συνέχισαν και στο αεροπλάνο

espargaro miller

Ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης στη Jerez, το συμβάν ανάμεσα στους δύο αναβάτες που οδήγησε σε πτώση τον Miller.

Όλα συνέβησαν όταν ο Espargaro με την Aprilia του πήγε να πάρει την εσωτερική του Miller (Ducati), αλλά ανοίχτηκε πολύ στα φρένα και ο Αυστραλός βρήκε ευκαιρία να ξαναμπεί στην εσωτερική του. Τότε όμως ο Espargaro ξανάκλεινε τη γραμμή του, συγκρούστηκαν και ο Miller βρέθηκε στο έδαφος και εκτός αγώνα.

Μετά τον τερματισμό, ο Ισπανός ήταν έξαλλος με τον Αυστραλό και τον κατηγόρησε πως του κόστισε δύο θέσεις στον αγώνα. Μόνο που ο Miller είχε άλλη γνώμη:

“Δε με νοιάζει πως νιώθει, είναι εξαιρετικά αγενής και ήταν έτσι ακόμη και στην πτήση της επιστροφής, λέγοντάς μου πως άξιζα να πέσω. Μου είπε πως έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη, του είπα πως ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν.

“Επέμενε πως ήταν στην εσωτερική. Δεν ήταν, δείτε τις φωτογραφίες, βγήκε ανοικτά και το μόνο που έκανα ήταν να κρατήσω τη γραμμή μου και να πάω για την ανοικτή πόρτα, είμαι αναβάτης αγώνων. Τελικά εγώ έπεσα, αυτός περιμένει απολογία; Να απολογηθώ για τί; Και αυτός μου απάντησε πως μου άξιζε να πέσω. Αν έτσι αισθάνεται, είναι υπέροχο που έχουμε έναν τέτοιο ευγενή αθλητή στο paddock.”

O Espargaro βέβαια εμμένει στη θέση του και θεωρεί πως ο Miller έπρεπε να τιμωρηθεί.

“Αν έπεφτα και έσπαγα την κλείδα μου ο Jack θα έτρωγε μεγάλη ποινή. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν
έπεσα γιατί ήμουν σούπερ τυχερός και έπεσε αυτός. Καμιά τιμωρία λοιπόν.”

Εμείς εδώ θα θέλαμε να πούμε στον αγαπητό Aleix Espargaro να ξαναδεί το βίντεο της συγκεκριμένης στιγμής. Μάλλον θα μετανιώσει για τις δηλώσεις του, ειδικά εκεί που νομίζει πως βρισκόταν στην εσωτερική.

Πηγή

Επεισόδιο #3 – Ο Johann Zarco καταφέρεται κατά της μοτοσυκλέτας του με διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς

johann zarco

“Ήμουν λίγο ξαναμμένος μετά την πτώση μου και δεν είπα καλά πράγματα για τη μοτοσυκλέτα μου… Ελπίζω αυτό το σαββατοκύριακο [στο Le Mans] να δώσουμε μια καλή απάντηση σε όσα βγήκαν στα ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα.”

Τάδε έφη Zarco, προφανώς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και τη συνέντευξη του αφεντικού του, Stefan Pierer, ο οποίος χαρακτήρισε απογοητευτική την απόδοσή του και συνέχισε με κρίσεις και ακόμη χειρότερα σχόλια - “ο Zarco δεν το ΄χει”…

Τι έγινε όμως στη Jerez; Εκεί ο Zarco, ως γνωστόν πια, δεν είχε για άλλη μια φορά καλή απόδοση, αλλά το εν λόγω συμβάν συνέβη πολύ νωρίτερα, στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (FP1) όταν γύρισε στα πιτς μετά από μια πτώση που είχε και άρχισε να βρίζει τη μοτοσυκλέτα του, αγνοώντας πως κάποιο μικρόφωνο ήταν ακόμη ανοικτό.

“Η μοτοσυκλέτα έχει σκ@τ@ πλαίσιο και απόδοση ισχύος,” φώναζε στο γκαράζ της ομάδας του.

Η ζωντανή μετάδοση των … Γαλλικών του Γάλλου προφανώς έφτασε και στο αφεντικό, ο οποίος στη συνέχεια τα έχωσε εμμέσως στον αναβάτη, χωρίς ποτέ να αναφερθεί πάντως στο συγκεκριμένο συμβάν.

“Είδα τα σχόλια του Stefan Pierer στην πτήση της επιστροφής από τη Jerez, δε μπορούσε να του μιλήσω απευθείας, αλλά συζήτησα με τον Pit Beirer και κατάλαβα γιατί τα είπε όλα αυτά. Ήμουν λίγο έξαλλος την Παρασκευή μετά την πτώση και δεν είπα ωραία πράγματα για τη μοτοσυκλέτα που πρέπει να εξελίξω. Πρέπει να αποδεχτώ την απόδοση προς το παρόν. Κατά κάποιον τρόπο, έχασα τον έλεγχο εκείνη τη στιγμή.

“Όταν λοιπόν τα ΜΜΕ πήγαν σε αυτόν και τον τσίγκλησαν για το συμβάν, επειδή είναι τα δικά του λεφτά που τροφοδοτούν το όλο project, έπρεπε να απαντήσει με τον τρόπο αυτόν. Τον ξέρετε τον Stefan πώς είναι, δυνατός χαρακτήρας, αν τον τσιγκλήσεις, θα απαντήσει. Γι’ αυτό δεν είμαι στεναχωρημένος από αυτά τα σχόλια, γιατί τον καταλαβαίνω. Τώρα τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα και κάνω τον σταυρό μου αυτό το σαββατοκύριακο να φέρει μια καλή απάντηση σε όλα όσα διαβάσαμε στον Τύπο την περασμένη εβδομάδα.”

Πηγή

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon