.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 12:55

H Michelin σπάει όλα τα ρεκόρ στη Jerez με τον εκπληκτικό Marquez

Η γκάμα των ελαστικών που είχε επιλεχθεί για την πίστα Circuit de Jerez από τη Michelin είχε σαν αποτέλεσμα την 400ή νίκη της στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez επικράτησε στον αγώνα Gran Premio Red Bull de España και τα ελαστικά MICHELIN Power Slick απέδειξαν για ακόμα μια φορά την υπεροχή τους με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε άλλη μία μεγάλη πρόκληση για το τεχνικό επιτελείο της Michelin, καθώς στην πίστα της Circuit de Jerez πραγματοποιήθηκαν επισκευαστικές εργασίες κατά την χειμερινή περίοδο και τα δεδομένα που είχε για τα χαρακτηριστικά της νέας πίστας ήταν ελάχιστα. Παρόλα αυτά οι τεχνικοί της γαλλικής εταιρείας, χρησιμοποίησαν την πείρα και την τεχνογνωσία τους για να κατασκευάσουν μία γκάμα ελαστικών που, όχι μόνο ταίριαξε με τα χαρακτηριστικά της νέας πίστας, αλλά επιπλέον βελτίωσε τις επιδόσεις των αναβατών που πρόσφεραν ένα συναρπαστικό θέαμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ έσπασε αρκετές φορές την ημέρα του Σαββάτου με τους αναβάτες, που χρησιμοποίησαν τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks να γράφουν εξαιρετικούς χρόνους στη πίστα των 4.423 μέτρων, καταρρίπτοντας το περυσινό ρεκόρ αφού έκαναν χρόνο καλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ πίστας του Cal Crutchlow (LCR Honda) με χρόνο 1’37.653.

Ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) κατάφερε και πάλι να εντυπωσιάσει, καθώς έγινε ο νεότερος αναβάτης όλων των εποχών σε αγώνες MotoGP που παίρνει pole position στην κορυφαία κατηγορία, με τον ασύλληπτο χρόνο 1’36.880, που ήταν κατά 0.777 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον περυσινό μεγάλο νικητή με χρόνο 1’37,653.

O Marc Marquez (Repsol Honda Team) τερμάτισε πρώτος με διαφορά 1.654 του δευτερολέπτου, για μια νίκη που δεν αποτελεί απλά μια προσωπική μεγάλη επιτυχία για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά χάρισε και στη Michelin την 400ή της νίκη στα Grand  rix, ίσως την σημαντικότερη καθώς τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks είχαν εξαιρετική απόδοση, μειώνοντας το συνολικό χρόνο του αγώνα κατά 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν εξαιρετικό αφού όλοι οι αναβάτες που τερμάτισαν στις 15 πρώτες θέσεις, έκαναν χρόνο καλύτερο από το περυσινό ρεκόρ πίστας του Marquez.

Όσον αφορά τον αγώνα, παρόλο που ο Γάλλος Quartararo είχε μία καλή εκκίνηση από την pole position, ο Marquez ξεχώρισε με άνεση μπροστά και δεν άφησε ποτέ τα ηνία του αγώνα αφού κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά ασφαλείας και να κυριαρχήσει, εκμεταλλευόμενος πλήρως το σκληρό μείγμα γόμας των MICHELIN Power Slick ελαστικών που είχε επιλέξει και για τους δυο τροχούς και να πάρει τη δεύτερη μεγάλη νίκη του στη φετινή σεζόν.

Πίσω του η μάχη συνεχίστηκε, με τον Quartararo να παραμένει στη δεύτερη θέση μέχρι που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη. Στη συνέχεια, έγινε έντονη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου με τον Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) να κατακτά τη δεύτερη θέση στη πίστα πίστα Circuit de Jerez της Ισπανίας, έπειτα από την πρωτιά που είχε πάρει στην Αμερική.

Τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP), αφήνοντας πίσω του τον θερμόαιμο Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) που είδε τέταρτος τη γραμμή του τερματισμού.

Οι τέσσερεις διαφορετικοί κατασκευαστές που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα – Honda, Yamaha, Suzuki και Ducati – απέδειξαν για άλλη μια φορά το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης ελαστικών Michelin, τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους αναβάτες και τα στυλ οδήγησης.

Πέμπτος τερμάτισε ο Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati), ενώ στην έκτη θέση ήρθε ο Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) που είχε ξεκινήσει από την 13η θέση στη σχάρα της εκκίνησης. Ο Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) ανέβηκε στην έβδομη θέση ωστόσο, ήταν πρώτος στην κατηγορία First Independent Rider. Ακολουθεί το δίδυμο της LCR Honda με τον Crutchlow να τερματίζει όγδοος μπροστά από τον Takaaki Nakagami. Ο Stefan Bradl (Team HRC) που αποτελούσε έκτακτη συμμετοχή έκλεισε τη δεκάδα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στην πιστά Circuit de Jerez, με τη θερμοκρασία της ασφάλτου να αγγίζει 45 βαθμούς Κελσίου, συντέλεσαν στο να γίνουν αλλαγές στην επιλογή των ελαστικών την τελευταία στιγμή, καθώς οι τεχνικοί της Michelin προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες των αναβατών, με την πλειοψηφία να επιλέγει το διαθέσιμο σκληρό μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς. Ωστόσο, κάποιοι αναβάτες επέλεξαν το μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός και πίσω τροχό, ενώ άλλοι ταίριαξαν διαφορετικά ζευγάρια σύμφωνα με το στυλ οδήγησης τους. Το σημαντικό γεγονός είναι ότι όλα τα ελαστικά είχαν εξίσου καλές επιδόσεις στον αγώνα των 25 γύρων, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης όλων των μειγμάτων γόμας.

Η πίστα Circuito de Jerez προσέφερε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τον εορταστικό της χαρακτήρα, το ενθουσιώδες κοινό των 75,047 θεατών να γεμίζει τους λόφους της πίστας και τον Marquez να επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης. Ωστόσο, οι 9 βαθμοί που χωρίζουν τους τέσσερεις πρώτους αναβάτες δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό, καθώς τα MotoGP κατευθύνονται για τον «εντός έδρας» αγώνα για την Michelin, το Grand Prix του Le Mans στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, έπειτα από το πέρας των επίσημων μονοήμερων δοκιμών που διεξήχθησαν στην Jerez.

Marc Marquez – Repsol Honda Team:

«Ήταν ένα κρίσιμο και σημαντικό σαββατοκύριακο για τη Michelin, καθώς υπήρχε καινούργια άσφαλτος στην πίστα και ένα ερώτημα για το αν τα ελαστικά που είχε διαθέσιμα θα απέδιδαν όλα εξίσου καλά. Από την αρχή του τριημέρου αισθανόμουν πολύ καλά, επιλέγοντας το σκληρό μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, ακόμη και την ημέρα του αγώνα που η θερμοκρασία είχε σημειώσει άνοδο. Ωστόσο, το σημαντικότερο ήταν ότι οι επιδόσεις των ελαστικών ήταν εξαιρετικές, τόσο το πρωί που η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή, όσο και το απόγευμα που η θερμοκρασία ανέβηκε. Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και τα ελαστικά MICHELIN Power Slick ταίριαξαν πολύ καλά στη νέα άσφαλτο. Δεν συμβαίνει πάντα αυτό, αλλά είδαμε ότι όλοι οι αναβάτες είχαν πολύ καλή πρόσφυση και εκπληκτικές επιδόσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα συνεπώς αυτό συντέλεσε στο να έχουμε ένα γρήγορο ρυθμό με σταθερές επιδόσεις.»

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν θαυμάσιο για τη Michelin. Όλα τα μείγματα γομών που φέραμε ήταν ιδανικά για τη νέα άσφαλτο και δούλεψαν καλά από την Παρασκευή καθώς όλα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τη θερμοκρασία την ημέρα του αγώνα. Ωστόσο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, μόνο το μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθεί και για τους δύο τροχούς και οι επιδόσεις τους ήταν εξίσου καλές. Φέτος οι επιδόσεις ήταν καλύτερες σε όλα τα σκέλη των δοκιμών σε σύγκριση με πέρυσι, γεγονός που μας βοήθησε να βελτιώσουμε το συνολικό χρόνο του αγώνα. Αυτός ο παράγοντας είναι πολύ σημαντικός για εμάς καθώς δείχνει τις σταθερές επιδόσεις των ελαστικών στην πρόσφυση που μας έκαναν 30 δευτερόλεπτα πιο γρήγορους από το 2018. Επιπλέον, είδαμε να καταρρίπτεται το ρεκόρ γύρου από τον 15ο γύρο – είδαμε τον Dovizioso να γράφει ίδιους χρόνους και στον τελευταίο γύρο – γεγονός πολύ σημαντικό για εμάς αφού επιβεβαιώνει τις σταθερές επιδόσεις  των ελαστικών MICHELIN Power Slick ακόμη και στο τελευταίο γύρο. Όλα αυτά μας ικανοποιούν απόλυτα ωστόσο, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε καθώς ετοιμαζόμαστε για το Le Mans όπου θέλουμε να έχουμε την ίδια επιτυχία.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon