.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 10:43

MotoE - Επιβεβαιώθηκε το νέο επίσημο τεστ των ηλεκτρικών GP

Επιστροφή στη δράση με τριήμερη δοκιμή για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες των MotoGP, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν τους που θα γίνει τον Ιούλιο στο Sachsenring της Γερμανίας.

Τον περασμένο μήνα μια τρομερή πυρκαγιά στην πίστα της Jerez κατέστρεψε ολοσχερώς το νεόκτιστο κτίριο που φτιάχτηκε για να υποστηρίξει τη νέα κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του MotoGP. Αν και αρχικά ακούστηκαν φόβοι και εικασίες πως αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να οδηγήσει ως και σε ακύρωση του ηλεκτρικού κυπέλου για το 2019, η FIM και η Dorna έσπευσαν να καθησυχάσουν τους πάντες, δηλώνοντας πως όλα θα γίνουν κανονικά - με μόνη εξαίρεση την απουσία της Jerez από το πρόγραμμα, για προφανείς λόγους.

Μάλιστα δηλώνουν εμφατικά πως η προμηθεύτρια μοτοσυκλετών, Energica, θα έχει ξαναφτιάξει όλες τις απαιτούμενες μοτοσυκλέτες (που κάηκαν στη Jerez) σε λιγότερο από τρεις μήνες από την πυρκαγιά, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη του νέου θεσμού.

Τώρα λοιπόν ανακοινώθηκε η επόμενη δοκιμή της ηλεκτρικής κατηγορίας, η οποία θα έχει τριήμερη διάρκεια και θα γίνει στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας από 17 ως 19 Ιουνίου 2019.

Σε αυτήν οι αναβάτες θα συνεχίσουν τη δουλειά που έμεινε στη μέση στην προηγούμενη δοκιμή και, καιρού επιτρέποντος, την τρίτη και τελευταία μέρα του τεστ θα γίνει και μια προσομοίωση της E-pole, όπου οι αναβάτες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν γρήγορο γύρο, όπως ακριβώς θα κάνουν στον πρώτο αγώνα για να σχηματιστεί η σειρά εκκίνησης.

energica eva

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα προβλέπει και μια προσομοίωση αγώνα, για να πάρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μια γεύση από τις στρατηγικές που θα χρησιμοποιήσουν, τις δυνατότητες προσπέρασης και ό,τι άλλο χρήσιμο θέλουν να εξερευνήσουν. Στο τέλος της προσομοίωσης αυτής, η Energica θα βραβεύσει τον άτυπο νικητή της με μια μοτοσυκλέτα ως δώρο και συγκεκριμένα ένα streetfighter Eva, που είναι η γυμνή έκδοση της αγωνιστικής Ego με την οποία αγωνίζονται όλοι οι συμμετέχοντες της MotoE.

Το πρόγραμμα αγώνων της MotoE έχει πλέον ως εξής:

Επίσημο τεστ - 17-19 Ιουνίου - Valencia (Ισπανία)

1ος αγώνας - 5-7 Ιουλίου - Sachsenring (Γερμανία)

2ος αγώνας - 9-11 Αυγούστου - Red Bull Ring (Αυστρία)

3ος-4ος αγώνας - 13-15 Σεπτεμβρίου - Misano (Ιταλία)

5ος-6ος αγώνας - 15-17 Νοεμβρίου - Valencia (Ισπανία)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 11:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon