.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 10:23

H Lamborghini στο MotoGP!

Παίρνει κεντρική θέση στα φέρινγκ των Pramac Ducati

Πριν από λίγες εβδομάδες, στα τέλη Μαρτίου 2019, η σύλληψη ενός Ιταλού επιχειρηματία στη Νάπολη είχε σοβαρές επιπτώσεις στον κόσμο των Grand Prix. Ο Luigi Scavone ετοιμαζόταν να πετάξει για Ντουμπάι με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά όταν συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία και πλέον έχει περάσει από τη λάθος πλευρά της πόρτας της φυλακής κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ο λόγος που εμπλέκει τα GP είναι πως ο Ιταλός είναι ιδιοκτήτης των εταιρειών Alma και Forward, δύο ονομάτων που μας είναι πολύ γνώριμα από τις κεντρικές χορηγίες που είχαν αναλάβει σε αντίστοιχες αγωνιστικές ομάδες.

Η Alma Pramac Racing αντέδρασε καταργώντας το λογότυπο της πρώτης από το όνομα και τα φέρινγκ της ομάδας, προφανώς για να μην επιχειρηθεί η οποιαδήποτε συσχέτιση με τυχόν εγκληματική δραστηριότητα, αλλά στον σύγχρονο κόσμο των αγώνων οι χορηγοί είναι τόσο απαραίτητοι όσο και ο αναβάτης.

moto lamborghini 2.gallery full top fullscreen

Ενόψει του ερχόμενου αγώνα στο Circuit of the Americas (12-14/4/2019) στο Τέξας των Η.Π.Α., η Pramac ανακοίνωσε πως θα τρέξει με ένα νέο λογότυπο να κοσμεί τις μοτοσυκλέτες της, αυτό της Automobili Lamborghini.

Η διακόσμηση των μοτοσυκλετών έγινε διά χειρός του Mitja Borkert, διευθυντή του Lamborghini Centro Stile.

lambo huracan
Lamborghini Huracan

Μάλιστα η εμπλοκή δεν περιορίζεται μόνο στα λογότυπα, καθώς οι αναβάτες της Jack Miller και Pecco Bagnaia θα απολαύσουν τις μεταφορές από και προς την πίστα με Lamborghini Huracan, ενώ τρία Urus θα είναι διαθέσιμα για τις μετακινήσεις του υπολοίπου προσωπικού της ομάδας. Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στην ομάδα την Παρασκευή (12/4/2019) στην έκθεση της εταιρείας στο Austin σε ειδική εκδήλωση και θα είναι διακοσμημένα στα χρώματα της ομάδας φυσικά.

lambo urus
Lamborghini Urus

Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι αν η χορηγία αυτή θα επεκταθεί και σε άλλους αγώνες ή αν θα περιοριστεί μόνο στο συγκεκριμένο GP. Η επίσημη ανακοίνωση δεν κάνει λόγο για κάτι περισσότερο, μιλώντας μόνο για το Red Bull Grand Prix of the Americas, συνεπώς δε μπορούμε να μιλάμε για πλήρη χορηγία με τα υπάρχοντα δεδομένα.

pramac lambo 2018

Θυμίζουμε πως και πέρυσι σε έναν αγώνα (Mugello) η ομάδα είχε εμφανιστεί με τα λογότυπα της Lamborghini στα φέρινγκ των δύο μοτοσυκλετών της και μια ειδική βαφή σε κίτρινο και μαύρο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 10:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon