.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 11:35

Η Yamaha τιμά τον θρυλικό Jarno Saarinen

Ο "Ιπτάμενος Φινλανδός" στο επίκεντρο έκθεσης στο Τόκιο

Στα πλαίσια μιας σειράς εορτασμών για τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Φινλανδίας και της Ιαπωνίας, η πρεσβεία της πρώτης στο Τόκιο θα φιλοξενήσει μια έκθεση αφιερωμένη σε έναν από τους πιο φημισμένους Φινλανδούς που τίμησαν τη Yamaha κατακτώντας μαζί της παγκόσμιους τίτλους.

Ο Saarinen θεωρήθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες της γενιάς του και έφτασε στο παγκόσμιο στερέωμα το 1972, όπου πάνω στη δίχρονη Yamaha TD-3 πήρε 4 νίκες και γιόρτασε τη rookie χρονιά του με τον τίτλο των GP250, ενώ παράλληλα τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία των 350 cc με την TR-3 της ίδιας εταιρείας.

Την επόμενη σεζόν, 1973, ο Φινλανδός έτρεξε στα 250 και στα 500 με τη Yamaha και, φτάνοντας στο GP της Monza προηγείτο σε αμφότερες τις κατηγορίες. Στον αγώνα των 250, ωστόσο, ένα τραγικό ατύχημα πήρε τη ζωή δύο σπουδαίων αναβατών.

Όλα συνέβησαν όταν ο Ιταλός Renzo Pasolini έπεσε και σκοτώθηκε πέφτοντας πάνω στην πλαϊνή μπαριέρα (που είχε εγκατασταθεί για ασφάλεια στους αγώνες αυτοκινήτων, μετά από ένα ατύχημα που είχε κοστίσει τις ζωές 15 θεατών), με τη μοτοσυκλέτα του να επιστρέφει στην πίστα και να χτυπά τον διερχόμενο Saarinen που αργότερα υπέκυψε στις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ήταν μόλις 27 ετών.

Το 2009 ο Jarno Saarinen εισήχθη στο MotoGP Hall of Fame ως ένας θρύλος του αθλήματος και ως ο μοναδικός Φινλανδός που έχει κερδίσει αγώνα GP, μετρώντας 15 νίκες στη σύντομη μα λαμπρή καριέρα του στο κορυφαίο επίπεδο.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 14 Απριλίου στη Φινλανδική πρεσβεία στο Τόκιο και θα διαρκέσει ως το τέλος Μαΐου.

Περισσότερα εδώ

1973 yam jarnosaarinen 67367

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 11:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon