.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 12:29

Έπιασε δουλειά η BMW ενόψει WorldSBK 2019

Σύσσωμη η νέα ομάδα στην πρώτη της δοκιμή

Η BMW επιστρέφει στο WorldSBK με μια νέα ομάδα, τη Shaun Muir Racing (SMR) που θα τρέξει το όλο project για λογαριασμό της BMW Motorrad WorldSBK Team.

Οι δύο αναβάτες της, Tom Sykes και Markus Weiterberger, δεν είχαν ξανακαβαλήσει ως τώρα το νέο S 1000 RR και είχαν περιοριστεί σε μια πρώτη επαφή με τη Superstock εκδοχή της μοτοσυκλέτας τον Νοέμβριο που μας πέρασε. Εκεί πήραν μια πρώτη γεύση και δούλεψαν πάνω σε παραμέτρους που μπορούσαν, δηλαδή κυρίως στην εργονομία και την αεροδυναμική που επιθυμεί ο καθένας.

P90329327 highRes milan ita 06th novem

Το δεύτερο τεστ της ομάδας έγινε μόλις τώρα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στην Ισπανική πίστα της Almeria, όπου οι δύο αναβάτες της ομάδας καβάλησαν για πρώτη φορά τις μοτοσυκλέτες που θα τρέξουν του χρόνου στο πρωτάθλημα.

Χρόνοι δεν ανακοινώθηκαν και η αλήθεια είναι πως δε θα είχα και σημαντικό νόημα ούτως ή άλλως, καθώς αυτή ήταν η πρώτη τους επαφή για να προκύψουν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director:

«Στόχος της δοκιμής αυτής στην Almeria ήταν η γνωριμία με τη superbike. Από την άλλη όμως, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις αλλαγές στην εργονομία και είδαμε πως και οι δύο οι αναβάτες μας έχουν πολλή εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα. Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια εξαρτήματα που εξελίχθηκαν ειδικά για το WorldSBK και να διαπιστώσουμε πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Μαζέψαμε πολύτιμες πληροφορίες για τα επόμενα τεστ και ξέρουμε πλέον τι δουλειά έχουμε να κάνουμε.

«Φυσικά, μετά από δύο μόλις μέρες δοκιμών η μοτοσυκλέτα είναι ακόμη στην παιδική της ηλικία, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τα βασικά της και όλα όσα έχουμε καταφέρει τους τελευταίους μήνες. Στο επόμενο τεστ στο Jerez θα συναντήσουμε και τους αντιπάλους μας για πρώτη φορά κι έτσι θα δούμε και πού ακριβώς βρίσκομαστε.»

P90333990 highRes almeria esp 17th and

Shaun Muir, Team Principal BMW Motorrad WorldSBK Team:

«Πρώτα απ’ όλα, ήταν σπουδαίο που μαζεύτηκε όλη η ομάδα μαζί. Είχαμε δύο μέρες στην πίστα πριν από το τεστ, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε και συνεννοηθήκαμε για τις απαιτήσεις της δοκιμής. Οι δύο μέρες στην πίστα αποδείχθηκαν πολύτιμες επίσης. Και οι δύο οι αναβάτες μας έκαναν από 100 γύρους περίπου στο διήμερο αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα. Για μένα το κλειδί είναι πως η ομάδα δουλεύει καλά ως σύνολο και οι δοκιμές εξαρτημάτων πήγαν πολύ θετικά. Έχουμε ήδη μια καλή βάση για αμφότερους αναβάτες και μια καλή κατεύθυνση για το Jerez. Συνολικά είμαι πολύ ευτυχής.»

P90333992 highRes almeria esp 17th and

Tom Sykes:

«Είμαι πολύ χαρούμενος μετά το τεστ αυτό. Φυσικά είναι πολύ νωρίς και έχουμε πολλά ακόμη μπροστά μας, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την αίσθηση του BMW S 1000 RR. Είχαμε δύο παραγωγικές μέρες στην πίστα, αλλάξαμε μερικές παραμέτρους στη μοτοσυκλέτα και προσωπικά είμαι εντυπωσιασμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη μας φορά στο νέο περιβάλλον, με ολόκληρη την ομάδα και τους μηχανικούς από τη BMW Motorrad Motorsport, έτσι ήταν μια νέα εμπειρία για όλους και σύντομα όλα δούλευαν ρολόι.»

Markus Reiterberger:

«Σκοπός μας ήταν να γνωριστούμε με τη νέα μοτοσυκλέτα και για μένα να συνηθίσω την ομάδα μου. Είναι όλα καινούργια για μένα: η ομάδα, οι μέθοδοι εργασίας, η Superbike εκδοχή της μοτοσυκλέτας. Η πρώτη είσοδός μου στην πίστα πήγε πολύ καλά, αισθάνθηκα αμέσως σα στο σπίτι μου. Το πρόγραμμα δοκιμών μας περιλάμβανε πολλή δουλειά σε πλαίσιο, ηλεκτρονικά, γεωμετρία και πολλές επιλογές σε σεταρίσματα. Θέλαμε να τα δοκιμάσουμε όλα και να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στη BMW Motorrad Motorsport, ώστε να προετοιμαστούν ενόψει των επόμενων τεστ. Ήταν σημαντικό αν συλλέξουμε όση περισσότερη πληροφορία μπορούσαμε, είμαστε ικανοποιημένοι από όσα καταφέραμε ως τώρα και τα πάμε καλά όλοι μαζί ως ομάδα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 12:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon