.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 11:21

Η Monster Energy Honda Team έτοιμη για το Dakar 2019

Επίσημη παρουσίαση της ομάδας στο Παρίσι

Με κεντρικό τίτλο “Dakar 100% στο Περού, Dakar 100% πρόκληση”, η Honda παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα Monster Energy Honda Team σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην πρεσβεία του Περού στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Η ομάδα της Honda θα συμμετάσχει με πέντε αναβάτες ανάμεσα στους 167 συνολικά αγωνιζόμενους. Συγκεκριμένα, η ομάδα περιλαμβάνει τους Kevin Benavides (Αργεντινή), Paulo Goncalves (Πορτογαλία), Joan Barreda (Ισπανία), Ricky Brabec (ΗΠΑ) και Nacho Cornejo (Χιλή).

MEHT DAK19 Team 7 MCH

Παρουσία του οικοδεσπότη και πρόξενου του Περού, D. Alvaro de Soto, ο αγωνιστικός διευθυντής του ράλι, Etienne Lavigne, παρουσίασε τον αγώνα και τις βασικές του παραμέτρους εκ μέρους της διοργανώτριας ASO:

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη διοργάνωση, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Dakar διοργανώνεται σε μία μόνο χώρα και με ένα κάπως διαφορετικό φορμά. Υπόσχεται να είναι μοναδικό και με πολύ συγκεκριμένη γεωγραφία, όπου οι αμμόλοφοι θα είναι πανταχού παρόντες. Οι ειδικές θα είναι σύντομες και έντονες και θα απαιτηθεί καλή φυσική κατάσταση για να μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει δίχως προβλήματα. Η δυνατότητα για βελτίωση και πλοήγηση θα είναι βασικά συστατικά στην έκδοση του 2019.»

MEHT18 DAK19 Paris 0169 ps

Η διαδρομή καλύπτει συνολικά 5,000 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 3,000 είναι χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές. Τοπ marathon stage θα λάβει χώρα την τέταρτη μέρα, όπου οι αναβάτες μοτοσυκλέτας θα έχουν το bivouac τους στη Moquegua, ενώ οι βοηθοί τους θα πάνε στην Arequipa, όπου στις 12 Ιανουαρίου θα είναι και η μέρα ξεκούρασης. Ανάμεσα στους νεωτερισμούς αυτής της έκδοσης θα είναι και οι μαζικές εκκινήσεις στην ευθεία σε στυλ motocross στις ειδικές 5 και 9 και η «Super Ica» στην όγδοη ειδική.

Ο Raul Castels, Team Manager της Monster Energy Honda Team δήλωσε:

«Μετά την παρουσίαση που διοργάνωσε η ASO εδώ στην Περουβιανή πρεσβεία στη Γαλλία, γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για το Dakar του 2019. Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής, κάτι που μετά την παρουσίαση, δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό το ράλι θα είναι καθαρά στρατηγική, καθώς υπάρχουν ειδικές που τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν πριν τις μοτοσυκλέτες και άλλες που οι μοτοσυκλέτες θα φύγουν μαζί στην ευθεία. Σε άλλες ειδικές τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα θα τρέχουν μαζί ανακατεμένα και όλα αυτά στις άμμους και τους αμμόλοφους θα κάνουν τη στρατηγική του αγώνα κρίσιμης σημασίας. Στα θετικά, η ομάδα είναι πανέτοιμη και, αφού φορτώσαμε τα οχήματα στη Χάβρη, είμαστε τώρα στην αντίστροφη μέτρηση για αυτόν τον συναρπαστικό αγώνα που θα πάρει εκκίνηση με την αρχή του 2019.»

DAK19 CP CARTE 4x3 180718 BD

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 11:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Weston Peick - Απίστευτος τραυματισμός H Red Bull KTM στο Dakar 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon