.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 09:52

Weston Peick - Απίστευτος τραυματισμός

Δέκα κατάγματα στο πρόσωπο, 3 εγχειρήσεις

Ο Αμερικανός αστέρας του Supercross, Weston Peick -που είχαμε γνωρίσει και στο Athens Supercross το 2012- υπέστη έναν απίστευτο τραυματισμό στο πρόσωπο όταν έπεσε στον αγώνα του Παρισιού στις 17/11/2018, χτυπώντας άσχημα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα 10 κατάγματα και 3 εγχειρήσεις μέχρι στιγμής. Ευτυχώς βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά στην αποκατάσταση του.

weston peick injury 2018 1

Το ατύχημα του Peick αρχικά φάνηκε «αστείο», καθώς ο αναβάτης της Suzuki έπεσε με λίγα στο «Rhythm section», όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω του ο Dylan Ferrandis και καθώς δεν σηκωνόταν από το έδαφος, άρχισαν όλοι να καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το πρόβλημα ήταν πως είχε χτυπήσει στο πρόσωπο ιδιαίτερα άσχημα, έχοντας υποστεί 10 κατάγματα! Ιδιαίτερα δυσμενή σχόλια απέσπασαν οι τραυματιοφορείς που φόρτωσαν τον Peick στο φορείο σαν ένα… σακί με πατάτες, δίχως να ελέγξουν πρώτα αν είχε τραύμα στη σπονδυλική στήλη -ευτυχώς δεν είχε.

weston peick injury 2018 6

Δυο εβδομάδες και τρεις εγχειρήσεις αργότερα, ο Peick έκανε τις πρώτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πραγματικά τρομακτικές φωτογραφίες!

Επιτέλους, οι γιατροί του επιτρέπουν να φύγει από τη Γαλλία, και να επιστρέψει στην Καλιφόρνια ενώ η αποκατάσταση του προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

Στην τελευταία του εγχείρηση οι γιατροί του έβαλαν 3 λάμες στο πρόσωπο, μία για να επαναφέρει το σαγόνι στη θέση του, μία στα δόντια για να τα κρατάει εκεί που πρέπει να είναι, και μία ακόμα κάτω από το δεξί του μάτι για να βοηθήσει την όραση του.

weston peick injury 2018 2

Ο Peick έχει ακόμα τουλάχιστον μια χειρουργική επέμβαση μπροστά του, για τη μύτη του, και θα πρέπει να επισκεφθεί έναν ειδικό για τα μάτια του, όταν επιστρέψει στις Η.Π.Α.

Στην ανάρτηση του στα social media ο ο Peick αναφέρει: «Αυτός ήταν ένας τρομακτικός τραυματισμός, και δεν μπορώ να ξεκινήσω να σας περιγράφω το πόσο υπέφερα τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Είχα πάνω από 10 κατάγματα στο πρόσωπο μου, που χρειάστηκαν 3 επεμβάσεις. Ευτυχώς, τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται, και ήδη περπατάω αργά, και έχω πλήρη κινητικότητα. Θα γυρίσω στις Η.Π.Α. την Τρίτη (4/12/2018). Πολλά ευχαριστώ στην οργάνωση Road To Recovery (σσ. οργάνωση που βοηθάει οικονομικά τους αναβάτες του ΑΜΑ SX σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών) και σε όλους όσους με βοήθησαν οικονομικά, και ηθικά.»

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 09:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon