.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:15

Can Oncu - Ντεμπούτο στη Moto3 με νίκη, και είναι μόλις 15 χρονών!

Ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει αγώνα GP - Θυμηθείτε το όνομα του.

Τι να πει κανείς για την απόδοση του πιτσιρικά Τούρκου Can Oncu, που συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα Moto3 της Valencia ως Wirldcard, και διέλυσε τον συναγωνισμό, παίρνοντας τη νίκη στο ντεμπούτο του, ο νεότερος νικητής GP στην ιστορία!

can onku wins moto3 first race 2

Τι έκανε το άτομο! Ποιος θα το πίστευε; Κανείς. Και όμως ο Oncu έδειξε πως όχι μόνο έχει τρομερό ταλέντο, αλλά μπορεί να κρατάει την ψυχραιμία του σε πολύ δύσκολους αγώνες όπως ο βρόχινος της Valencia, παίρνοντας τη νίκη με το καλημέρα στην κατηγορία που θα συμμετάσχει το 2019 ως rookie με την Red Bull KTM Ajo!

can onku wins moto3 first race 12

Ο 15χρονος είχε δείξει την ταχύτητα του από τα δοκιμαστικά, όπου και είχε καταταγεί 4ος στη σχάρα εκκίνησης, ενώ τερμάτισε τον αγώνα 1ος με διαφορά 4 δευτερολέπτων από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto3 του 2018, Jorge Martin, με τρίτο τον John McPhee, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

can onku wins moto3 first race 8

Σε έναν αγώνα… jet ski, με 10 εγκαταλείψεις στην βρεγμένη πίστα της Valencia, ο Oncu είχε και αυτός τις στιγμές του, καταφέρνοντας όμως να σώσει δυο τουλάχιστον πτώσεις, για να βγει εκείνος νικητής.

Ο Oncu είχε προηγηθεί 12 γύρους πριν την καρό σημαία, όταν ο ηγέτης της κούρσας μέχρι εκείνη τη στιγμή, Tony Arbolino έπεσε στην 4, αφήνοντας την πρωτιά στον Τούρκο.

can onku wins moto3 first race 15

Με 10 γύρους να απομένουν, ο Oncu είχε φτάσει τη διαφορά από τον δεύτερο στα… 8 δευτερόλεπτα, διαφορά που παρέμενε ίδια 2 γύρους αργότερα.

Πέντε γύρους πριν το τέλος, τα 8 δευτερόλεπτα παρέμεναν ως είχαν, και ο Τούρκος κατευθυνόταν προς έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

can onku wins moto3 first race 9

Τρεις γύρους πριν το τέλος, η διαφορά είχε πέσει στα 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ στον τελευταίο γύρο ο Oncu παραλίγο να πέσει, όμως κατάφερε να κρατηθεί όρθιος και να τερματίσει νικητής, με μια πανγηρυική σούζα.

Με τη νίκη του αυτή ο Oncu έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία (15 χρονών και 115 ημερών) νικητής αγώνα GP, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Scott Redding, ρεκόρ που παρέμενε από το 2008!

can onku wins moto3 first race 6

Παράλληλα, ο Oncu έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει στο ντεμπούτο του σε αγώνα GP, από τον άθλο του Noboru Ueda, όταν ο Ιάπωνας είχε κερδίσει το GP της Ιαπωνίας το 1991. Επίσης, ο Τούρκος έγινε ο πρώτος αναβάτης προερχόμενος από το Asia Talent Cup που κερδίζει GP.

Εκπληκτικό ντεμπούτο, που αφήνει τις καλύτερες υποσχέσεις για το 2019, αλλά και γενικά για την καριέρα του Can Oncu.

Θυμηθείτε το όνομα του!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon