.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:26

MotoGP 2018 - H Honda κατακτά τον Τίτλο Κατασκευαστών

Μετά από την κυριαρχική εμφάνιση Marc Marquez στη Μαλαισία

Ξεκινώντας από την 7η θέση της γραμμής εκκίνησης στον 18ο γύρο του MotoGP στη Μαλαισία ο Marc Marquez κατέκτησε την 70ή νίκη της καριέρας του, την ένατη φετινή του νίκη και την 44η στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, χαρίζοντας στη Honda τον 24ο τίτλο Κατασκευαστών.

Επιπλέον, με τη νίκη στη Μαλαισία ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 Jorge Martin χάρισε στη Honda το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και στη μικρή κατηγορία. Σε όλες τις κατηγορίες, η Honda μετρά πλέον 69 Παγκόσμιους Τίτλους, αριθμό – ρεκόρ στην ιστορία του Πρωταθλήματος. 

honda motogp 2018 constructors title 1

Πέρα από τα στατιστικά, ο αγώνας της Sepang ήταν ακόμη μία επίδειξη κορυφαίας κλάσης από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018, ο οποίος από την τρίτη σειρά στην εκκίνηση ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά από πέντε μόνο γύρους και στη συνέχεια εξαπέλυσε μία μακρά επίθεση στο Valentino Rossi που προηγείτο. Ενώ ο Marc προετοιμαζόταν για μία ακόμη μάχη για τη νίκη, ο Ιταλός έπεσε μόλις τέσσερις γύρους πριν το τέλος.

Από την πλευρά του ο Dani Pedrosa έφερε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά του φέτος τερματίζοντας στην 5η θέση διατηρώντας δυνατό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

honda motogp 2018 constructors title 2

1ος Marc Marquez
“Ήταν ένας σκληρός αγώνας, πρώτον γιατί ξεκίνησα από την έβδομη θέση. Δεν έκανα τέλεια εκκίνηση και ο πρώτος μου γύρος, αν και ήταν καλός, δεν ήταν από τους καλύτερους της καριέρας μου. Βήμα-βήμα, πέρασα κάποιους αναβάτες και ανέβηκα στη δεύτερη θέση. Είδα ότι ο Valentino πίεζε και ξεκίνησα να τον κυνηγώ, γυρνώντας σε ρυθμούς κατατακτήριων! Όμως στο μεταξύ υπερθέρμανα το πίσω ελαστικό, ενώ και το μπροστινό είχε υπερθερμανθεί οπότε η αίσθηση στη μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή. Έτσι για μερικούς γύρους προσπάθησα απλά να ηρεμήσω και με αυτόν τον τρόπο άρχισα να αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Είδα ότι πλησίαζα το Valentino και αυτό μου χάρισε ειλικρινά επιπλέον κίνητρο. Εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο θέμα ενστίκτου να πιέζω, κάτι που δικαιούσαι να κάνεις όταν έχεις ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Δυστυχώς, έκανε ένα μικρό λάθος εκείνος στην πρώτη στροφή και είναι κρίμα μια και θα ήταν ωραίο να βλέπαμε πώς θα κατέληγε η μεταξύ μας μάχη. Τέλος πάντων, όταν τον είδα να πέφτει, ηρέμησα και συγκεντρώθηκα στο να τερματίσω. Νικήσαμε και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ το Jorge Martin και τον “Pecco” Bagnaia για την κατάκτηση των Πρωταθλημάτων. Θα τα γιορτάσουμε παρέα στη Valencia”.

5ος Dani Pedrosa
“Σήμερα επικεντρώθηκα ιδιαίτερα στην εκκίνηση επειδή ξεκινούσα πολύ πίσω. Η ίδια η εκκίνηση δεν ήταν τέλεια, όμως κατάφερα να κερδίσω μερικές θέσεις στην πρώτη στροφή. Δυστυχώς έχασα έδαφος με τον Dovi και το Marc δύο στροφές αργότερα. Τέλος πάντων, η αίσθηση στους πρώτους γύρους ήταν αρκετά καλή και μπορούσα να μείνω κοντά στην κορυφή. Από την άλλη, προς το τέλος άρχισα να έχω και πάλι προβλήματα πρόσφυσης κι έτσι με πέρασαν ο Rins και ο Viñales. Συνολικά ήταν κάπως καλύτερος ο αγώνας απ' ό,τι συνήθως. Θα ήθελα να συγχαρώ το Martin για τον τίτλο του. Κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες φέτος, έναν τραυματισμό και άλλα θέματα, και έκανε ένα δυνατό αγώνα σήμερα. Του αξίζει στο έπακρο το αποτέλεσμα”.

honda motogp 2018 constructors title 3

Βαθμολογία ομάδων
Θέση / Ομάδα / Βαθμοί
1 Repsol Honda Team 427
2 Movistar Yamaha MotoGP 388
3 Ducati Team 373
4 Team Suzuki Ecstar 282
5 Alma Pramac Racing 235
6 Monster Yamaha Tech 3 189
7 LCR Honda 171
8 Angel Nieto Team 93
9 Red Bull KTM Factory Racing 65
10 Aprilia Racing Team Gresini 59
11 EG 0,0 Marc VDS 50
12 Reale Avintia Racing 36

Βαθμολογία κατασκευαστών
Θέση / Ομάδα / Βαθμοί
1 Honda 364
2 Ducati 310
3 Yamaha 272
4 Suzuki 213
5 KTM 56
6 Aprilia 54

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon