.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 10:19

Ana Carrasco - Η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μοτοσυκλέτας στην ιστορία!

Πήρε τον τίτλο με ένα μόλις βαθμό διαφορά από τον Mika Perez

Αυτό σημαίνει «Ride like a girl»! Η Ana Carrasco είναι η πρώτη Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε αγώνες μοτοσυκλέτας της FIM (προσοχή: δεν μιλάμε για αποκλειστικά γυναικεία πρωταθλήματα, αλλά πρωταθλήματα που συμμετέχουν άντρες και γυναίκες), ενώ παράλληλα δίνει έναν ακόμα τίτλο στην Kawasaki, η οποία έκανε το 1-2-3 στην τελική κατάταξη του World Supersport 300, με το Ninja 400.

ana carrasco champion worldssp300 3

H 21χρονη Carrasco μπορεί να έδειξε τα δόντια της στην αρχή και στη μέση του 2018, όμως στους τελευταίους αγώνες η βαθμολογική διαφορά που είχε χτίσει εξανεμίστηκε, χάρη σε μερικές άσχημες εμφανίσεις.

Έφτασε έτσι στον τελευταίο αγώνα να απειλείται σοβαρά από τρεις αναβάτες που θα μπορούσαν να στεφθούν εκείνοι Πρωταθλητές: Scott Deroue (Kawasaki), Mika Perez (Kawasaki) & Luca Grunwald (KTM).

Μάλιστα στα δοκιμαστικά του Magny Cours η Carrasco έκανε τη χειρότερη εμφάνιση που θα μπορούσε να γίνει, εκκινώντας από την… 25η θέση! Και μιλάμε για μια αναβάτη που σημείωνε pole positions και ξεκινούσε συχνότατα από την πρώτη τριάδα…

ana carrasco champion worldssp300 5

Αντίθετα ο Scott Deroue θα ξεκινούσε πρώτος, ο Perez 4ος, και ο Grunwald 14ος!

Σχεδόν κανείς δεν έδινε στην Carrasco ελπίδες για τον τίτλο πια. Και όμως… στους αγώνες όλα μπορούν να συμβούν, και συνήθως συμβαίνουν.

Η Carrasco δεν παρέδωσε τα όπλα, και ξεκινώντας 25η ξεκίνησε να «καθαρίζει» το πεδίο μπροστά της. Μετά από μια δυνατή μάχη για την 20η θέση, συνέχισε να αγωνίζεται για να ανέβει θέσεις, ενώ στη συνέχεια δύο απίστευτες συγκυρίες τη βοήθησαν να πάρει τον τίτλο με την ισχνότερη διαφορά -93 βαθμοί έναντι 92 του Perez.

ana carrasco champion worldssp300 6

Η πρώτη συγκυρία ήταν μια μηχανική βλάβη (έσπασε ο λεβιές των ταχυτήτων) στη μοτοσυκλέτα του Deroue, που του στέρησε όχι μόνο τη νίκη αλλά και τον τίτλο, ρίχνοντας τον τελικά στην 3η θέση της τελικής κατάταξης με 80 βαθμούς, και η δεύτερη συγκυρία με τον Perez, ο οποίος θα έπαιρνε εκείνος τον τίτλο στον τελευταίο γύρο, αλλά δέχτηκε προσπέραση… δυο στροφές πριν το τέλος, για να βρεθεί έτσι 2ος τελικής κατάταξης για μόλις 0.168 δευτερόλεπτα!

Στο μεταξύ η Carrasco είχε ανέβει κι άλλες θέσεις, για να τερματίσει 13η, καταφέρνοντας κάτι που στον τελευταίο αγώνα φαινόταν ακατόρθωτο!

ana carrasco champion worldssp300 11

Μάλιστα η Ισπανίδα δεν είχε καταλάβει πως κέρδισε τον τίτλο, μέχρι που η ομάδα της την σταμάτησε στο πλάι της πίστας για να γιορτάσουν μαζί!

Κάπως έτσι η φράση «Ride like a girl» (οδηγάς σαν κορίτσι) που χρησιμοποιείται σεξιστικά για να δηλώσει τον αργό αναβάτη, αλλάζει νόημα και ακούγεται ακόμα και σαν προτροπή: να οδηγείς σαν κορίτσι! Κι ο τίτλος της Carrasco είναι το καλύτερο επιχείρημα για αυτή την αλλαγή.

ana carrasco champion worldssp300 16

Θρίαμβος για την Ana Carrasco, θρίαμβος για τη γυναικεία παρουσία στους αγώνες μοτοσυκλέτας, θρίαμβος και για την Kawasaki, που έκανε το 1-2-3 στην τελική κατάταξη, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον πρώτο αναβάτη με ΚΤΜ, και στην 6η τον πρώτο με Yamaha. Μάλιστα ο τίτλος των κατασκευαστών είχε πάει στους πράσινους από τον προηγούμενο γύρο.

ana carrasco champion worldssp300 14

Ana Carrasco: «Αισθάνομαι απίστευτα που κέρδισα το Πρωτάθλημα, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να είμαστε τώρα εδώ. Δεν ήξερα πως είχα κερδίσει τον τίτλο στον γύρο μετά την καρό σημαία, προσπαθούσα να δω κάποιες οθόνες για να καταλάβω τι έχει γίνει, αλλά τίποτα. Το κατάλαβα μόνο όταν ρώτησα τους θεατές αν ήμουν πρώτη! Θέλω να ευχαριστήσω τον David Salom και την Kawasaki DS Junior Team, αυτός ο τίτλος είναι για εκείνους. Επίσης να πως ευχαριστώ στην οικογένεια μου, που έχουν κάνει τόσα πολλά για μένα. Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο στον Luis Salom. Την μέρα που τον χάσαμε υποσχέθηκα να αφιερώσω τον πρώτο μου τίτλο σε εκείνον. Είμαι χαρούμενη που πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει το ότι είμαι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία (σσ. που παίρνει Παγκόσμιο Τίτλο σε πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας της FIM). Νομίζω πως θέλω ακόμα μερικές μέρες για να μπορέσω να καταλάβω τι έχει συμβεί.»

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 10:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon