.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 14:27

Κατηγορίες για “Ισπανική παράγκα” στα MotoGP

Γάλλος αναβάτης καταγγέλλει

Ένας από τους μεγάλους άτυχους του Αγγλικού GP στο Silverstone (που δεν έγινε) ήταν ο Tito Rabat, ο οποίος τσακίστηκε άσχημα στις δοκιμές του Σαββάτου και θα χάσει αρκετούς αγώνες.

Αναμενόμενα η ομάδα του, Avintia, αναζήτησε τον αντικαταστάτη του.

Στο Misano λοιπόν τη μοτοσυκλέτα του Rabat καβάλησε ένας άγνωστος Γάλλος, ο 22χρονος Christophe Ponsson, ο οποίος τερμάτισε 23ος στον αγώνα. Στη συνέχεια ωστόσο, η Avintia ανακοίνωσε πως στον ερχόμενο αγώνα στην Aragon τη θέση του θα πάρει ο Jordi Torres και κάπου εκεί ξεκινά ο μύλος.

Ο Ponsson ισχυρίζεται πως είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Avintia για να τρέξει σε 4 αγώνες και ξαφνικά, ενώ προπονείτο με τον Ruben Xaus, ενημερώθηκε πως δε θα πάει Aragon.

“Έχω στα χέρια μου ένα 17σέλιδο συμβόλαιο που προβλέπει, χωρίς ρήτρα εξόδου, πως θα τρέξω στα MotoGP σε Misano, Aragon, Ταϊλάνδη και Ιαπωνία. Θα ήθελα να τονίσω εδώ πως ακόμη επίσημα δε μου έχει πει η ομάδα πως τερματίζει αυτό το συμβόλαιο, παρά μόνο το αφεντικό της Avintia πήρε τον Xaus και του είπε πως δε θα τρέξω στην Aragon γιατί η Dorna του επέβαλλε να έχει Ισπανό αναβάτη!Ο Xaus του θύμισε πως αυτό δε γίνεται αφού έχουμε συμβόλαιο για 4 αγώνες.

“Το αφεντικό της Dorna (σ.σ. ο Carmelo Ezpeleta) του είπε πως σε μεγάλο βαθμό αυτό οφειλόταν στους Cal Crutchlow και Jack Miller, οι οποίοι επέμεναν να μην τρέξω και ξεσήκωσαν και άλλους αναβάτες για να με αποκλείσουν. Εξήγησε πως οι αναβάτες των MotoGP επέβαλλαν στη Dorna να συμμετέχουν και αναβάτες στην επιτροπή που αποφασίζει για αντικαταστάτες αναβατών.”

Στη συνέχεια ο Γάλλος συνεχίζει να τα χώνει στη Dorna, απορώντας γιατί θυμήθηκαν ξαφνικά τώρα τον Torres, αφού ο Ισπανός δεν έχει τρέξει πουθενά εδώ και δύο μήνες, άρα ήταν διαθέσιμος να πάει και στο Misano εξαρχής.

“Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δε θα υπέγραφα συμβόλαιο για MotoGP μόνο για έναν αγώνα και χωρίς να έχω κάνει δοκιμές. Εγκατέλειψα το Ισπανικό πρωτάθλημά μου για να έρθω εδώ, ακριβώς επειδή ήταν για 4 εγγυημένους αγώνες, χωρίς πρόβλεψη για ακύρωση του συμβολαίου και γιατί η Avintia μου είπε πως μπορεί να χρειαστεί να μείνω ως και το τέλος της σεζόν.

“Ξεκίνησα από το Misano γιατί ήξερα πως θα έχω άλλους 3 αγώνες μπροστά μου να βελτιωθώ και να τους αποδείξω πως έχω μια θέση στην κορυφαία κατηγορία.”

Δεδομένου ότι η Dorna είναι μια Ισπανική εταιρεία και οι περισσότεροι χορηγοί που έχει φέρει στα MotoGP είναι από τη χώρα της Ιβηρικής, ακούγεται πολύ λογικό να θέλουν Ισπανό αναβάτη. Και η Avintia Racing άλλωστε Ισπανική ομάδα είναι. Δεν αποτελεί δα και σπουδαίο νέο το γεγονός πως οι χορηγοί κάνουν σε μεγάλο βαθμό κουμάντο στις ομάδες, αλλά οι κατηγορίες του Ponsson πως η Dorna επέβαλλε συγκεκριμένης εθνικότητας αναβάτη ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και σίγουρα φέρνουν τη FIM σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη, είναι άξιον απορίας πώς επιλέχθηκε εξαρχής ο άγνωστος Γάλλος που έτρεχε superbikes στην πατρίδα του και την Ισπανία για τη θέση του Rabat; Μιλάμε για κάποιον που είχε ως καλύτερη επίδοση στην καριέρα του έναν τερματισμό στη 15η θέση στη μία και μοναδική του χρονιά στο WorldSBK (2015). Αν μη τι άλλο, ο Jordi Torres μετρά στην καριέρα του 55 αγώνες Moto2 και 93 WorldSBK.

Όπως και να έχει, θα στοιχηματίζαμε πως αυτή η ιστορία θα σκουπιστεί κάτω από το χαλί και πολύ δύσκολα θα μάθουμε τι ακριβώς παίχτηκε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 14:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon