.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 11:38

Misano Press Conference - Ο Rossi αρνείται να σφίξει το χέρι του Marquez

«Δεν χρειάζεται να σφίξουμε τα χέρια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»

Λίγο πριν την press conference του Misano, ο Marc Marquezε είχε εκφράσει σε συνέντευξη την επιθυμία του για «ειρήνη» με τον Valentino Rossi. Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό ο Ισπανός έτεινε λοιπόν στην Press Conference το χέρι στον Rossi, για να εισπράξει όμως μια μεγαλοπρεπή άρνηση. Και το σήριαλ συνεχίζεται.

Η πρώτη από τις νέες πράξεις του συνεχιζόμενου δράματος, με την έχθρα Marquez-Rossi τελέστηκε στη συνέντευξη του MM93, με τον Ισπανό να δηλώνει πως θέλει να θάψει το τσεκούρι του πολέμου. Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Rossi τι έχει να πει για τις δηλώσεις Marquez, εκείνς είπε τα εξής: «Δεν ξέρω… μου ακούγεται παράξενο, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ εμένα και του Marc».

marquez rossi no handshake 6

Η δεύτερη πράξη δεν κύλησε το ίδιο ομαλά για τον Marquez. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, πριν το GP του Misano, οι δημοσιογράφοι έσπρωξαν τη συζήτηση στις σχέσεις Marquez-Rossi, ρωτώντας τους αν θα ήταν έτοιμοι να δώσουν τα χέρια, όπως είχαν κάνει το 2016.

Εκεί ο Marquez λέγοντας «Για μένα είναι ωραίο που ακούω πως ο Rossi δεν έχει πρόβλημα μαζί μου, και φυσικά αν δεν έχει εκείνος, ούτε εγώ έχω…» έτεινε το χέρι στον Ιταλό, σε μια ξεκάθαρη απόπειρα χειραψίας.

marquez rossi no handshake 12

Φευ. Ο Rossi δεν δέχτηκε την προσφορά, κρατώντας σταυρωμένα τα χέρια, κοιτώντας τον Marquez γελώντας, κουνώντας και το κεφάλι του δεξιά-αριστερά.

Ο Marquez παράτησε την προσπάθεια, και χαμογελώντας είπε: «Είναι κάπως έτσι. Εννοώ, τι να πω; Καλά, δεύτερη φορά… δεν υπάρχει πρόβλημα, θα αγωνιστώ το ίδιο.»

marquez rossi no handshake 10

Κι ο Rossi, χαμογελώντας κι αυτός αντέτεινε: «Δεν χρειάζεται να σφίξουμε τα χέρια. Είμαστε οκ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.»

Flashback στο 2015… όπου η σύγκρουση των δύο σφραγίστηκε με εκείνη την τρελή κόντρα στη Sepang που κορυφώθηκε με την πτώση του Marquez, την τιμωρία του Rossi και την πεποίθηση από τον Ιταλό -και από αρκετούς ακόμα- πως ο Ισπανός του στέρησε το 10ο Πρωτάθλημα μόνο και μόνο από καπρίτσιο / ζήλεια / μικροπρέπεια.

Το 2016 τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν, με μια πρώτη χειραψία στην Catalunya, αλλά στην Αργεντινή τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο Rossi έπεσε μετά από επαφή που είχε με τον Marquez.

Επανερχόμαστε στη συνέντευξη του Misano για το GP του 2018, με τους δημοσιογράφους να ρωτάνε κατόπιν Marquez - Lorenzo για τους οπαδούς του Rossi που κατακλύζουν παραδοσιακά την πίστα, και για το αν τους πειράζουν τα γιούχα και οι αποδοκιμασίες που συνήθως τους επιφυλάσσουν.

marquez rossi no handshake 9

Ο Marquez απάντησε πως δεν τον πειράζουν, καθώς εκείνος ηγείται του Πρωταθλήματος και πραγματικά νιώθει καλά. Ο Lorenzo από την μεριά του δήλωσε πως «αν κοίταζα τις κερκίδες δεν θα ήμουν αναβάτης του MotoGP! Κοιτάζω μόνο την επόμενη στροφή. Οπότε, δεν με πειράζουν οι αποδοκιμασίες ή οι οπαδοί του Rossi.»

Το φαρμακερό κερασάκι ήρθε αργότερα, με αιχμηρές δηλώσεις του Rossi σε Ιταλούς δημοσιογράφους: «Αισθάνομαι άσχημα για αυτή την κατάσταση, μου θυμίζει λίγο την ταινία The Blues Brothers, όταν ο John Belushi μπαίνει στην εκκλησία και βλέπει το φως το αληθινό… ίσως το ίδιο συνέβη με τη συνάντηση του Marc με τον Πάπα… στο τέλος της ημέρας η προσωπική μας σχέση δεν έχει σημασία, είναι απολύτως προσωπική. Είμαστε δυο αναβάτες, ας αγωνιστούμε μαζί, το σημαντικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου, ακόμα και το να μιλάμε για αυτά…»

marquez rossi no handshake 4

Τέλος, σχόλια είχε να κάνει και ο Lorenzo, μετά τη συνέντευξη, Lorenzo που θα είναι ομόσταυλος του Marquez το 2019: «Και οι δυο έχουν λάθος. Ο Valentino με το να μην δεχτεί τη χειραψία, η συμπεριφορά του είναι μικρού παιδιού. Επίσης έχασε την ευκαιρία να πει στους οπαδούς να μην γιουχάρουν τους αντιπάλους του στο βάθρο. Και ο Marc επειδή αυτό (σσ. η σχέση του με τον Rossi) συνεχίζει να τον επηρεάζει, πρέπει να ξεχάσει τι κάνει ο Rossi.»

Και το σήριαλ της ίντριγκας συνεχίζεται. Εις αναμονή νέων επεισοδίων, στο GP του Misano.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 12:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon