.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 16:56

MotoGP Cryptobilia

Συλλογή Blockchain ψηφιακών καρτών

Η ψηφιακή εποχή έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φορές ακόμα κι εμείς, διαβάζουμε ειδήσεις και δεν μπορούμε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Όπως καλή ώρα με το MotoGP Cryptobilia. Τι είναι τούτο;!

Κανείς μας δεν ήθελε να πιάσει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά στο τέλος είπαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, και να σας εξηγήσουμε κι εσάς. Πιθανώς να αποτύχουμε. Όμως θα το προσπαθήσουμε.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τις συλλογές καρτών ως παιχνίδι, είτε αυτές έχουν να κάνουν με οχήματα, είτε -κυρίως- με αθλητές, κλπ. Κάποιες είναι μάλιστα κι αυτοκόλλητα, με τους συλλέκτες να τις κολλάνε σε ειδικά βιβλία.

Η παραπάνω βιομηχανία συλλογών με κάρτες αθλητών είναι γνωστή και ως Sports Memorabilia market (αγορά αθλητικών αναμνηστικών), και έχει παγκόσμια αξία… 370 δις. δολαρίων! Αν αμφιβάλλετε, μπείτε στο Ebay, και ρίξτε μια ματιά στις τιμές πώλησης καρτών της Panini, κ.α.

Τώρα, η Dorna , διοργανώτρια εταιρεία του MotoGP, ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την εταιρεία SingularCK του Egi Messito, μπαίνει και αυτή στην αγορά των συλλογών καρτών, όμως με τεχνολογικά υπέρ-προηγμένο τρόπο.

motogp cryptobilia 4

Η συλλογή καρτών με αναβάτες MotoGP, Moto2 & Moto3 θα ονομάζεται MotoGP Cryptobilia, θα είναι ψηφιακή και θα αποτελέσει την πρώτη παγκοσμίως συλλογή blockchain memorabilia.

Μια στιγμή. Πώς είπατε; Block… chain… τι εννοείτε;

To Blockchain μεταφράζεται ως αλυσίδα μπλοκ συναλλαγών, και αποτελεί δημόσιο κατάλογο όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης που έχουν ποτέ εκτελεστεί σε μία peer-to-peer αποκεντρωμένη ηλεκτρονική μορφή χρήματος.

Η τεχνολογία Blockchain αποτελεί θεμέλιο λίθο της πανίσχυρης κρυπτογράφησης που οδήγησε στη γέννηση των ψηφιακών νομισμάτων -βλ. Bitcoin, αλλά και… 4.000 ακόμα κρυπτό-νομισμάτων! Απαραίτητη τεχνολογία για την ύπαρξη των εν λόγω νομισμάτων, που αποτρέπει τους hacker να δημιουργήσουν αντίγραφα ενός ψηφιακού κρυπτονομίσματος, δίνοντας έτσι υπόσταση πραγματικής αξίας, και μοναδικότητα, στο κάθε νόμισμα.

Τα μυστηριώδη για τους κοινούς θνητούς κρυπτονομίσματα παίζουν δύο κυρίως ρόλους: 1) βγαίνουν οι τράπεζες από το ρόλο του μεσάζοντα στις συναλλαγές και 2) εξασφαλίζεται η ανωνυμία στις συναλλαγές. Υπέροχα τα νέα για όσους δεν συμπαθούν τις τράπεζες, ακόμα καλύτερα για όσους έχουν σκοτεινούς σκοπούς και αναζητούν ανώνυμες συναλλαγές.

Καλά τα παραπάνω, αλλά πότε θα μπούμε και στο θέμα μας; Ποιο ήταν το θέμα μας; Ξεχαστήκατε κι εσείς ε; Μα φυσικά το MotoGP Cryptobilia.

Crypto-memorabilia δηλαδή. Κρυπτό-αναμνηστικά, ή αλλιώς ψηφιακά μοναδικά αναμνηστικά (συλλογή καρτών) που δεν μπορούν να αντιγραφούν, καθώς χρησιμοποιούν ως βάση την τεχνολογία Blockchain των κρυπτονομισμάτων.

Κάπως έτσι θα δημιουργηθεί η πρώτη συλλογή κρύπτο-καρτών στον κόσμο. 

motogp cryptobilia 3

Ο CEO της SingularCK, Egidio Messito δήλωσε τα εξής: «Το Cryptobilia είναι ένα χαρμάνι crypto & memorabilia και περιγράφει τέλεια το προϊόν μας. Το πιο σημαντικό είναι πως θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε.» Δεν μας διαφώτισε και πολύ ο Egi.

Συνεχίζοντας το διάβασμα στο κοινό δελτίο τύπου των Dorna / SingularCK διαβάζουμε τα εξής: «Χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε κάρτα τραπεζικών συναλλαγών, ο συλλέκτης έχει πρόσβαση στην τεχνολογία αυτή. Αγοράζοντας κουτιά από τέσσερις τυχαία επιλεγμένους αναβάτες, ο συλλέκτης μπορεί να δημιουργήσει μια πλήρη συλλογή κάθε σεζόν MotoGP, Moto2, Moto3. 

Η τεχνολογία παρέχει στον συλλέκτη ένα ακόμα μοναδικό στοιχείο, καθώς η κάθε κάρτα αλλάζει (!) ανάλογα με την απόδοση του αναβάτη μετά από κάθε αγώνα της σεζόν. Έτσι οι κάρτες αποκτούν… status και επιπρόσθετη αξία, μέχρι το τέλος της σεζόν, όπου και η αξία τους… σταθεροποιείται. Έτοιμοι τώρα για την επόμενη σεζόν.»

Σημειώστε πως θα ακολουθήσουν συλλογές από περασμένες σεζόν και θρύλους του MotoGP, ώστε ο συλλέκτης να μπορεί να δημιουργήσει μια crypto-γκαλερί της ιστορίας των αγώνων GP.

Η συλλογή Cryptobilia θα παρέχει ένα χώρο αγοράς, όπου οι συλλέκτες θα μπορούν να ανταλλάζουν ή να αγοράζουν και να πουλούν τις κάρτες τους. Έτσι θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη συλλογή τους, και να ξεφορτωθούν τις διπλές κάρτες που έχουν.

Αλήθεια όμως… ποια είναι η λονδρέζικη εταιρεία SingularCK (est. 2017) που έχει αναλάβει το project για λογαριασμό της Dorna; Αν την αναζητήσετε στο διαδίκτυο… δεν θα τη βρείτε.

Αντίθετα, θα βρείτε τη σελίδα του CEO της στο LinkedIn, όπου γίνεται λόγος για την 20ετή εμπειρία του στο Online Gaming, αλλά και στην εμπειρία 13 ετών πάνω στις online λοταρίες. Η εμπειρία του στις λύσεις blockchain είναι πρόσφατη, μόλις από το 2017, παρόλα αυτά η Dorna τον προτίμησε για την ψηφιακή συλλογή καρτών της.

Αν μεταβείτε στο site του CryptoBilia ΕΔΩ, θα δείτε ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης, που μας ενημερώνει πως η συλλογή θα είναι διαθέσιμη κατά τις 23/9/2018.

motogp cryptobilia 6

Κι αν ξεκινήσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο να ψάχνουμε απαντήσεις, μάλλον τελειώνουμε έχοντας περισσότερες ερωτήσεις από προηγουμένως. Ποια θα είναι η αξία των καρτών; Θα είναι προσβάσιμες και σε συλλέκτες κάτω των 18; Μέχρι ποια αξία θα μπορεί να φτάσει κάποια αξία; Θα υπάρχουν σπάνιες κάρτες; Αν δυο παίκτες έχουν την κάρτα του Rossi της ίδιας σεζόν, αυτό σημαίνει πως αμφότερες οι κάρτες θα κοστίζουν το ίδιο; Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεκάδες ερωτήσεις που έχουμε στη φαρέτρα μας.

Υπομονή όμως, καθώς ο γενναίος νέος κόσμος του Cryptobilia έχει ακόμα 24 μέρες μέχρι την υλοποίηση του. Και μόλις περάσει λίγος καιρός, θα ασχοληθούμε ξανά μαζί του, μήπως και καταφέρουμε να απαντήσουμε σε μερικές ακόμα ερωτήσεις πάνω στη φύση του παιχνιδιού.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 17:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon