.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 15:27

MotoGP – Αλλαγές στο πρόγραμμα του 2019

Στους 19 οι αγώνες, όχι σε Μεξικό και Φινλανδία, “ίσως” για Silverstone

Στις 9 Σεπτέμβρη 2018, στα πλαίσια του αγώνα στην πίστα του Μιζάνο, θα ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα για την σεζόν του 2019, στα MotoGP. Ωστόσο, ήδη έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσουν οι διοργανωτές.

Πρώτα απ΄όλα, η σεζόν του 2019 θα ολοκληρωθεί σε 19 αγώνες και όχι σε 20, όπως ακουγόταν μέχρι πρότινος, από διάφορες πηγές. Αιτία για αυτό, το ότι δεν συμπεριλήφθηκε τελικά η πίστα του Kymiring της Φινλανδίας στο πρόγαμμα, αφού οι εργασίες κατασκευής αυτής, αναμένεται τελικά να ολοκληρωθούν το 2020, και όχι το 2019, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.

Η προοπτική ενός αγώνα στο Μεξικό, που είχε συζητηθεί στις αρχές του Αυγούστου, θα παραμείνει… προοπτική, μετατιθέμενη μάλιστα κατά έναν χρόνο και με πολλά “εάν και εφ όσων”, να παραμένουν μετέωρα. Η πίστα Hermano Rodriguez, θα πρέπει να αλλάξει σε πολλά σημεία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της FIM, προκειμένου να καταστεί ασφαλής για τους αναβάτες. Οδηγοί και διοργανωτές θα επανεξετάσουν τα δεδομένα του χρόνου και αν οι ιδιόκτητες της πίστας έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, τότε το Μεξικό θα συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2020.

Ερωτηματικά παραμένουν και για τον βρετανικό γύρο των MotoGP, στη νέα σεζόν. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 25 Αυγούστου 2019 στην πίστα του Silverstone, ωστόσο μετά από το φετινό φιάσκο, εύλογα εκφράζονται ανησυχίες. Η Dorna είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει μια νέα ασφαλτόστρωση, ωστόσο δεν μιλάμε για κάτι που είναι πολύ εύκολο και οικονομικά βιώσιμο για τους ιδιοκτήτες της πίστας (δεύτερη ασφαλτόστρωση σε έναν χρόνο).

Απ΄ότι ακούγεται λοιπόν, το Silverstone θα βρίσκεται μέσα στο επίσημο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σε μια εβδομάδα αλλά με πολλές υποσημειώσεις και αστερίσκους…   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 14:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mathias Bellino - Τραυματίστηκε άσχημα MotoGP Cryptobilia »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon