Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 11:10

Isle of Man TT by Studiokippenberger – 18 λεπτά οπτικής πανδαισίας

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ προσφέρεται δωρεάν

Χιλιοπαιγμένο θέμα το Tourist Trophy, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο δε φαίνεται να μπορούμε να χορτάσουμε τα βιντεάκια με τους αναβάτες που ρισκάρουν τη ζωή τους σε αυτόν τον χορό υψηλών ιπποδυνάμεων και δημόσιων δρόμων.

Το Studiokippenberger μόλις παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας λίγο παραπάνω από 18 λεπτά, στο οποίο παρουσιάζεται ένα μίγμα αναβατών να εξηγεί το «παράδοξο» της απόλαυσης του απόλυτου κινδύνου, διανθισμένο με πλάνα από διάφορους αγώνες.

Στην κάμερα μιλούν αναβάτες θρύλοι, όπως ο John McGuinness και ο Ian Lougher, αλλά και δύο πρωτάρηδες του Νησιού. Μια εντελώς άλλη οπτική μας προσφέρει η σύζυγος του Lougher, ανοίγοντάς μας ένα παράθυρο στον περιβάλλοντα κόσμο του αγώνα, αυτούς που υποστηρίζουν, βοηθούν και αγωνιούν στις προσπάθειες των δικών τους να παλέψουν και να νικήσουν τα όριά τους.

Γυρισμένο με ένα σαφές καλλιτεχνικό φίλτρο στο μυαλό του δημιουργού του, με απίθανα slow motion, το Isle of Man TT by Studiokippenberger έχει βραβευτεί στο London Motor Film Festival και βρίσκεται δωρεάν στο YouTube.

Απολαύστε το!

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 18:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube