.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 17:45

MV Agusta - Ιδού η Moto2 μοτοσυκλέτα της

Πρώτες φωτογραφίες και τεχνικές λεπτομέρειες

Σαράντα δύο χρόνια. Να τ’ αφήσω; Να τ’ αφήσεις. Μετά την μακρόχρονη απουσία της από τον χώρο των GP μοτοσυκλέτας, η εμβληματική MV Agusta επιστρέφει με τη βοήθεια της Forward Racing Team το 2019, στη μεσαία κατηγορία Moto2.

Η επιστροφή της MV Agusta δεν γίνεται στην κορυφαία -και πανάκριβη πλέον κατηγορία- αλλά στην πιο οικονομική μεσαία, όπου γίνεται χρήση ενιαίου κινητήρα. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας μέχρι και σήμερα ανήκει στην Honda, όμως το 2019 ξημερώνει μια νέα εποχή, με τη χρήση του τρικύλινδρου κινητήρα των 765 κ.εκ. της Triumph.

mv agusta moto2 motosikleta 5

Ο κινητήρας αυτός έχει αρκετές ομοιότητες με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 675 κ.εκ. της MV Agusta που χρησιμοποιεί η ιταλική εταιρεία στην F3 Supersport, κάτι που σίγουρα ευνοεί την προσαρμογή της Agusta στο Πρωτάθλημα.

Αμφότερες οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν υβριδικό πλαίσιο, με ατσάλινο χωροδικτύωμα στο μπροστινό μέρος, που δένει με αλουμινένιες δοκούς στη μέση, ενώ το ψαλίδι είναι επίσης αλουμινένιο.

mv agusta moto2 motosikleta 6

Το λευκού χρώματος ρεζερβουάρ ξεχωρίζει κάτω από την ουρά, με τη θέση να βοηθάει στη συγκέντρωση των μαζών και στην ευελιξία της μοτοσυκλέτας.

Επιπλέον πλεονεκτήματα της άνω διάταξης είναι πως α) η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας δεν αλλάζει δραματικά με την κατανάλωση του καυσίμου και β) το εμφανές «ρεζερβουάρ» είναι στην πραγματικότητα το κάλυμμα για ένα τεράστιο φιλτροκούτι.

mv agusta moto2 motosikleta 4

Η εισαγωγή αέρα στο εν λόγω κουτί γίνεται από έναν αεραγωγό στο ίδιο σχήμα διαμαντιού όπως ο προβολέας της F3.

Οι αναρτήσεις ανήκουν στην Ohlins, και οι τροχοί είναι σφυρήλατοι μαγνησίου από την OZ Racing.

mv agusta moto2 motosikleta 7

Ο κινητήρας της Triumph διαθέτει μονόδρομο συμπλέκτη της FCC και η εξάτμιση είναι της SC-Project.

Το βάρος που δίνει η MV Agusta για τη μοτοσυκλέτα είναι 217 κιλά (στεγνή), με τον αναβάτη να περιλαμβάνεται σε αυτό, όπως απαιτούν οι κανονισμοί του Moto2.

mv agusta moto2 motosikleta 8

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, η γωνία κάστερ βρίσκεται στις 24 μοίρες, το ίχνος στα 104mm και το μεταξόνιο στα 1.382mm.

Το Moto2 project της MV Agusta εξελίχθηκε in house, σε συνεργασία με τους τεχνικούς συνεργάτες της.

mv agusta moto2 motosikleta 3

Η μοτοσυκλέτα είναι πανέμορφη, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε το ποιος θα είναι ο εργοστασιακός αναβάτης της φίρμας. Το πρώτο τεστ της μοτοσυκλέτας, όπως γράφει και η Forward Racing Team, αναμένεται σύντομα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 19:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon