.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 11:58

Video – Ο Alex Crivillé δοκιμάζει την αγωνιστική Moto E στο GP της Καταλονίας

 

Ένας ακόμη παγκόσμιος πρωταθλητής τεστάρει μπαταρίες

 

Καθώς το πρωτάθλημα MotoGP έκανε την ετήσια στάση του στη Βαρκελώνη για το GP της Καταλονίας, ένας τοπικός ήρωας κλήθηκε να παραλάβει τη μπαγκέτα από τον Max Biaggi και να καβαλήσει την πρωτότυπη Energica Ego που θα γεμίσει τη σχάρα εκκίνησης της κατηγορίας Moto E από του χρόνου.

Ο Ισπανός είναι κάτοχος δύο παγκόσμιων τίτλων, στα 125 το 1989 και στα 500 το 1999 – τη χρονιά που ο τεράστιος Mick Doohan αναγκάστηκε να κρεμάσει τη φόρμα του λόγω τραυματισμού, αφήνοντας στον ομόσταυλό του στη Repsol Honda την ευκαιρία να πάρει τον μοναδικό του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

“Δεν ήξερα τι να περιμένω πριν γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, αλλά τώρα μπορώ να πω πως η αίσθησή της είναι καλή, είναι ομαλή στην οδήγηση,” δήλωνε μετά ο Crivillé.

“Προφανώς η μεγάλη διαφορά είναι ο ήχος, αλλά έχει ωραία αίσθηση όταν ανοίγεις το γκάζι. Αυτό είναι μόνο ένα πρωτότυπο, μα δεν έχω καμιά αμφιβολία πως σύντομα αυτές οι μοτοσυκλέτες θα είναι ανταγωνιστικές.

“Μια ακόμη σημαντική διαφορά από τα αγωνιστικά MotoGP είναι το βάρος. Αυτή η μοτοσυκλέτα με τις μπαταρίες της είναι σχεδόν 100 κιλά βαρύτερη. Από την άλλη, αυτός ο κινητήρας κινεί τη μοτοσυκλέτα κάνοντας το βάρος να φαίνεται πολύ λιγότερο, παρότι αυτό επηρεάζει και άλλους παράγοντες, όπως τα φρένα.

“Το βασικό ωστόσο είναι πως η μοτοσυκλέτα είναι εύκολη στην οδήγηση, αλλάζει εύκολα πορεία, νιώθει καλά μέσα στη στροφή.

“Το γεγονός πως όλοι θα έχουν τις ίδιες μοτοσυκλέτες σημαίνει πως θα έχουμε θέαμα και ελπίζω πως θα είναι μια δυνατή κατηγορία. Δεν ξέρω για το 2019 που θα ξεκινήσει, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι πολύ ανταγωνιστικές αυτές οι μοτοσυκλέτες, είμαι σίγουρος.”

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 12:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon