.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 14:25

MotoGP – Η τρομακτική πτώση του Pirro, αλλάζει τους κανονισμούς

 

Υποχρεωτικός ο αερόσακος και στις wildcard συμμετοχές

Η πτώση του Michelle Pirro στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Mugello, λόγο μπλοκαρίσματος του μπροστινού τροχού, ήταν μια από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί στους αγώνες!

Αν δεν την έχετε δει, ορίστε το video:



Eυτυχώς όμως, οι επιπτώσεις για τον αναβάτη δεν ήταν ανάλογες του τρομακτικού αυτού θεάματος , αφού ο Pirro –για τα δεδομένα της σφοδρότητας της πτώσης- την έβγαλε πολύ καθαρή!  

Ωστόσο η πτώση αυτή ανάγκασε την FIM να προβεί σε μια αλλαγή των κανονισμών ασφαλείας που αφορά στις wild card “έκτακτες” συμμετοχές αναβατών στους αγώνες.

Μέχρι τώρα, οι wild card αναβάτες δεν ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν τον υποχρεωτικό για όλους του άλλους αερόσακο στις στολές τους, για τις δύο πρώτες τους συμμετοχές ανά σεζόν.

Ο Pirro, για τον οποίο το Mugello θα ήταν ο πρώτος του αγώνας στον οποίο θα συμμετείχε το 2018, δεν έφερε λοιπόν αερόσακο στην στολή του. Όπως είδαμε όμως, οι πτώσεις και οι άτυχες στιγμές τους αγώνες δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ wild card ή επίσημων αναβατών και έτσι η FIM, άλλαξε τον κανονισμό, υποχρεώνοντας όλους τους οδηγούς που συμμετέχουν σε αγώνες των κατηγοριών Moto3, Moto2 και MotoGP, ανεξάρτητα αν πρόκειται για εργοστασιακούς ή wild card, από την πρώτη τους κιόλας συμμετοχή, να φέρουν αερόσακο στις στολές τους.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 14:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon