.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 11:19

IOMTT 2018 - Δοκιμαστικά 31 Μαΐου

 

O Peter Hickman ταχύτερος στα Superbike με νέο προσωπικό ρεκόρ

Φωτογραφίες: Dave Kneen / Pacemaker Press

Μετά τον τραγικό χαμό του Dan Kneen την Τετάρτη, τα δοκιμαστικά για το ΙΟΜΤΤ 2018 συνεχίστηκαν την Πέμπτη. Ο Peter Hickman ήταν και πάλι ο ταχύτερος όλων στα Superbike, με νέο προσωπικό ρεκόρ (ανεπίσημο καθώς δεν επετεύχθη στον αγώνα), γυρίζοντας με μέση ωριαία ταχύτητα 132.81 μίλια την ώρα, ήτοι 213.73 χλμ/ώρα!

Ο αναβάτης της Smiths Racing BMW δείχνει ιδιαίτερα δυνατός, και ικανός να κάνει την έκπληξη στον φετινό αγώνα, καθώς μέχρι τώρα προηγείται σε όλα τα δοκιμαστικά, αφήνοντας πίσω του το μεγάλο φαβορί Michael Dunlop.

Το απόγευμα της Πέμπτης 31/5, στην κατηγορία των Superbikes, δεύτερος μετά τον Hickman ήταν ο Conor Cummins με την ομάδα Honda Padgetts, με 131.175 μίλια την ώρα, και τρίτος ο Michael Dunlop με την ομάδα Tyco BMW, με 130.959.

Για μία ακόμη φορά ο Ian Hutchinson έδειξε πως δεν βρίσκεται κοντά στην πρότερη φόρμα του, καθώς βρέθηκε μόλις 17ος, με 126.040 μίλια την ώρα.

Στα δοκιμαστικά, πτώση είχε ο Chris Petty, ο οποίος έσπασε τον αστράγαλο του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Nobles.

david johnson

Στην κατηγορία των Superstock, ταχύτερος ήταν ο David Johnson, με την ομάδα Gulf BMW, με μέση ωριαία 129.202 μίλια την ώρα, με δεύτερο τον Peter Hickman και τρίτο τον Dean Harrison -ο M. Dunlop ήταν 4ος, ενώ ο I. Hutchinson τα πήγε πολύ καλύτερα εδώ, σημειώνοντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο.

ivan lintin

Στα Supersport, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ivan Lintin με την ομάδα Kawasaki Dafabet Devitt Racing, με μέση ωριαία 123.222 μίλια την ώρα. Δεύτερος ήταν ο Jamie Coward και τρίτος ο Lee Johnston.

michael rutter

Την Πέμπτη όμως είχαμε δράση και από τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες του ΤΤ Ζero, που από συμμετοχές αντί να γιγαντώνεται, δυστυχώς μένει στάσιμο -7 συμμετοχές, 2 εγκαταλείψεις την Πέμπτη. Ταχύτερος εδώ, με τεράστια διαφορά, ήταν ο Michael Rutter με τη Mugen Nana, με μέση ωριαία 116.049 μίλια την ώρα. Φανταστείτε πως ο δεύτερος Daley Mathison, του Πανεπιστημίου του Nottingham γύρισε με 103.144 μίλια την ώρα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 11:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon