.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 11:40

ADAC Junior Cup: Άτυχος ο Β. Κορωνάκης στον 1ο αγώνα, στο Assen

 

Πτώση στον 1ο αγώνα, “μαζεμένη” εμφάνιση στον 2ο

Στην πίστα του Assen πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διπλός αγώνας για το Κύπελλο “ADAC Junior Cup powered by KTM”, το οποίο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον διπλό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Το συγκεκριμένο Κύπελλο έχει τεράστιο ενδιαφέρον για εμάς καθώς σε αυτό συμμετέχει ο ταχύτατος Βασίλης Κορωνάκης, ο οποίος μάλιστα είχε σημειώσει διπλή νίκη στον περσινό αγώνα στην Ολλανδική πίστα. 

koronakis assen

Δυστυχώς, ο πρώτος αγώνας του Βασίλη Κορωνάκη στο Assen δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρόλο που υπήρχαν όλες οι προδιαγραφές, όπως έδειξαν τα πράγματα στα χρονομετρημένα, για μία νίκη.

Ο Κορωνάκης ξεκίνησε πρώτος και αφού ολοκλήρωσε έναν γύρο κάνοντας τον καλύτερο χρόνο, είχε μία πτώση η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Ευτυχώς ήταν ανώδυνη και για τον ίδιον και για την μοτοσυκλέτα του, πράγμα το οποίο του επέτρεψε να συμμετάσχει στον δεύτερο αγώνα. Νικητής του πρώτου αγώνα ήταν ο Aaron Schäfer με 2ο τον Alan Kroh και τρίτο τον Artem Maraev.

Στον δεύτερο αγώνα και σαφώς επηρεασμένος από την πτώση της προηγούμενης ημέρας o Βασίλης Κορωνάκης οδήγησε συντηρητικά χωρίς να πιέζει όπως χαρακτηριστικά κάνει σε κάθε αγώνα από την αρχή. Έτσι τερμάτισε στην 7η θέση καθώς μετά τη μέση του αγώνα η πρώτη πεντάδα απομακρύνθηκε αρκετά. Η 7η θέση ανάμεσα σε 23 αναβάτες δεν ικανοποίησε φυσικά το νεαρό Έλληνα αφού στην ίδια πίστα πέρσι ο Βασίλης έχει πάρει δύο συνεχόμενες νίκες, μία σε βρεγμένο και μία σε στεγνό! Νικητής στον 2ο αγώνα ξανά ο Aaron Schäfer, με τους Artem Maraev και Lennox Lehmann στην δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

adac junior cup 2

Όπως και να έχει αξίζουν συγχαρητήρια στον Βασίλη και την ομάδα του για αυτό το πρώτο αποτέλεσμα, στον πρώτο αγώνα του θεσμού. Αναμένουμε να τον δούμε στον επόμενο αγώνα (που θα είναι πάλι διπλός) και θα πραγματοποιηθεί στο Oschersleben της Γερμανίας στις 8-10 Ιουνίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 11:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon