.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 16:20

Mugen Shinden Nana 2018: Έτοιμη για το φετινό TT Zero Challenge

 

Θέλουν την 5η σερί νίκη οι Ιάπωνες!

Τη νέα ηλεκτρική αγωνιστική μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει και στο φετινό Isle of Man Tourist Trophy, στην κατηγορία TT Zero, αποκάλυψε η διάσημη ιαπωνική εταιρία βελτιώσεων Mugen.

mugen shinden nana 2018

Η Team Mugen αποκάλυψε τη νέα της δημιουργία στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Τόκιο που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου, με μεγαλύτερη οπτική διαφορά, σε σχέση με την μοτοσυκλέτα που γνωρίζαμε από πέρσι το νέο και ελαφρώς περίεργο “κοστούμι” με “δοντάκια” στις άκρες του που δημιουργούν γωνία σε σχέση με την υπόλοιπη επιφάνεια. Η Mugen ισχυρίζεται ότι το νέο ρύγχος του φέρινγκ προσφέρει καλύτερη ψύξη, ενώ τα “δοντάκια” στις πλαϊνές επιφάνειες αλλά και η ανασχεδιασμένη ουρά βελτιώνουν την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας κάτι που αυξάνει κατά συνέπεια και την αυτονομία της.

Η νέα, ή καλύτερα ίσως, ανανεωμένη έκδοση της ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας ζυγίζει 248 κιλά, ένα βάρος που, αν μη τι άλλο, μόνο αγωνιστικό δεν είναι. Σκεφτείτε όμως ότι αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει εμποδίσει τις αγωνιστικές δημιουργίες της Mugen από το να κυριαρχήσουν στην κατηγορία τους στο Man, με τις μπαταρίες να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτό το νούμερο.

Η ισχύς του ελαιόψυκτου τριφασικού ηλεκτρικού κινητήρα ανακοινώνεται στα 120 KW που αντιστοιχούν σε 163,2 ίππους με την ροπή να αγγίζει τα 21,4 κιλά, με την απόδοση να μην έχει διαφορές από το περσινό Shinden Roku. Το μονοκόκ πλαίσιό της είναι φτιαγμένο από πολυμερές πλαστικό, ενισχυμένο με ανθρακονήματα (Carbon fiber reinforced polymer ή CFRP για τους αγγλομαθείς), ενώ η μπαταρία είναι φυσικά ιόντων λιθίου αλλά τύπου laminate που σημαίνει ότι έχει πολύ πιο συμπαγείς διαστάσεις από μια συμβατικού τύπου μπαταρία ιόντων λιθίου. Πιάνει με λίγα λόγια ακόμη λιγότερο χώρο για ίδια χωρητικότητα άρα στον ίδιο όγκο με μια συμβατική προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία. Είναι παράλληλα και πολύ πιο ακριβή...

Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα που αποτελεί την 7η ηλεκτρική έκδοση της Mugen, όπως μας αποκαλύπτει και το όνομά της, έχει διαστάσεις 2.125, 680 και 1.130 χλστ. που αντιστοιχούν στο μήκος το ύψος και το πλάτος της, ενώτο ύψος της σέλας ανέρχεται στα 810 χλστ. Οι τροχοί είναι διαστάσεων 120/70-17’’ και 200/55-17’’ εμπρός και πίσω αντίστοιχα και η απόστασή της από το έδαφος ανέρχεται στα 130 χλστ.

Η ομάδα της Mugen που θα συμμετέχει στον θρυλικό αγώνα απαρτίζεται από τους Bruce Anstey, Lee Johnston και φυσικά τον πολυνίκη John McGuinness, με τον Anstey και τον McGuiness να έχουν κερδίσει την ηλεκτρική κατηγορία δύο φορές ο καθένας τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα έχει ως αγωνιστικό διευθυντή τον Akihiro Miyata. Η Mugen μοιάζει αχτύπητη στη Νήσο του Man έχοντας κερδίσει τέσσερις σερί φορές την κατηγορία με τους Iάπωνες να επιθυμούν διακαώς να ανεβάσουν τα τρόπαια στα πέντε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 16:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon