.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 09:48

Πλησιάζει η επίσημη ανακοίνωση Tech3-KTM

 

Αποκαλύψεις από τον Herve Poncharal

«Θα υπάρχουν τέσσερις μοτοσυκλέτες στη σχάρα εκκίνησης με τα ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά, οι μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής ομάδας, και της Tech3», δήλωσε ο Herve Poncharal της Tech3, και όλοι αναμένουμε σύντομα την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας Tech3 & KTM.

Το αφεντικό της Tech3, Herve Poncharal έκανες τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της ομάδας από τους κόλπους της Yamaha το 2019, και μέσα σε αυτές «έδωσε στεγνά» την ΚΤΜ, ως τον νέο συνεργάτη της ομάδας, ενώ αναμένουμε σύντομα την επίσημη ανακοίνωση.

tech3 ktm 6

Μέσα από τη συνέντευξη του Poncharal μαθαίνουμε πως η εργοστασιακή ομάδα για την οποία μιλάει ο Poncharal θα είναι η ΚΤΜ, η οποία θα δώσει στην Tech3 τις ίδιες μοτοσυκλέτες που θα τρέχει και η εργοστασιακή ομάδα των πορτοκαλί!

Και παρόλο που η ΚΤΜ έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει τους κορυφαίους κατασκευαστές στο MotoGP, η κίνηση της παροχής των ΙΔΙΩΝ μοτοσυκλετών στην περιφερειακή της ομάδα είναι ένα εκπληκτικό κίνητρο που θα πρέπει να κοιτάξουν και οι άλλοι κατασκευαστές.

tech3 ktm 4

Η αρχική συμφωνία Tech3-KTM, θα είναι τριετής, και κύριος λόγος της αλλαγής από Yamaha σε ΚΤΜ ήταν η άρνηση της Yamaha να δώσει στον Zarco Μ1 του 2018 –κατά τη συνήθη πρακτική των εργοστασίων να παρέχουν στις περιφερειακές ομάδες μοτοσυκλέτες της προηγούμενης χρονιάς.

tech3 ktm 10

Μιλώντας στο MotoGP.com ο Poncharal ανέφερε τα εξής: «Στα τελευταία 2 GP του 2017, ο Johann Zarco ανέβηκε στο βάθρο, τόσο στο βρεγμένο στη Μαλαισία, όσο και στο στεγνό, στη Valencia. Και σχεδόν κέρδισε στη Valencia!»

«Όλοι περιμέναμε από τη Yamaha να υποστηρίξει τον Johann το 2018, όπως κάνει το HRC με τον Cal και η Ducati με τον Petrucci. Αλλά η Yamaha δεν το έκανε. Αποδείξαμε στο τελευταίο τεστ του MotoGP στο Qatar πως η υποστήριξη από τη Yamaha είναι αρκετά καλή για τον Johann να γράφει τον κορυφαίο χρόνο. Σαν περιφερειακή ομάδα όμως, θέλουμε πάντα κάτι παραπάνω. Θέλουμε να είμαστε πιο κοντά στους εργοστασιακούς αναβάτες.»

tech3 ktm 12

«Είκοσι χρόνια στη Yamaha είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σπουδαίες αναμνήσεις, σπουδαία αποτελέσματα, κερδίσαμε τα 250 το 2000 με τον Olivier Jackque, ενώ πέρυσι με τον Johann είχαμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, ειδικά για έναν rookie της κατηγορίας.»

«Κάποια στιγμή όμως, όπως όλοι οι αγωνιζόμενοι –είδατε τον Lorenzo να πηγαίνει στη Ducati, ενώ ακόμα και ο Valentino δοκίμασε μια διαφορετική μάρκα, τη Ducati πάλι- είναι πάντα καλό να βλέπεις τι θα μπορούσες να κάνεις αν δοκίμαζες κάτι διαφορετικό.»

«Τι να σας πω – η ανακοίνωση θα έρθει πολύ σύντομα – θα είναι μια τριετής συμφωνία, για το 2019, το 2020, και το 20021. Και κάθε χρονιά θα έχουμε τις ίδιες μοτοσυκλέτες με την εργοστασιακή ομάδα.»

tech3 ktm 7

«Επίσης, πάντα προσπαθούσαμε να γίνουμε η επίσημη Junior ομάδα της Yamaha, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Όμως με τη νέα εταιρεία, αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Ο νέος μας σύμμαχος έχει εμπλοκή πέρα από το MotoGP τόσο σε Moto3 όσο και στο Moto2. Έτσι οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινούν από το Moto3, θα μεταβαίνουν στο Moto2 για να καταλήξουν στο MotoGP σε μια Junior ομάδα για αρχή, και αν αποδείξουν τις δυνατότητες τους, θα έρχεται η στιγμή να μεταπηδήσουν στην εργοστασιακή ομάδα. Και ακόμα κι αν η νέα MotoGP μοτοσυκλέτα που θα πάρουμε στην ομάδα είναι ελαφρώς πιο πίσω σε εξέλιξη από αυτή που έχουμε, υπάρχει πάντα χώρος για βελτιώσεις, και να μοιραστούμε τις ιδέες μας για το πώς θα ανεβάσουμε απόδοση.»

Και κάπως έτσι ο Poncharal «έδωσε» την ΚΤΜ, ενώ τώρα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας Tech3-KTM.

Αναμένουμε επίσης την Tech3 να αλλάζει τις μοτοσυκλέτες της και στο Moto2, με πλαίσια και περιφερειακά ΚΤΜ, στη νέα εποχή με τους κινητήρες της Triumph, το 2019.

tech3 ktm 1

Μία ακόμη εκκρεμότητα που απομένει είναι το συμβόλαιο του Johann Zarco για το 2019. Θα δούμε τον Γάλλο να παραμένει στην Tech3 με τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, ή έχει γίνει συμφωνία να μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα των Αυστριακών;

Για το 2018 Zarco &Syahrin παραμένουν στην Tech3 υπό τη σημαία της Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 09:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon