.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 15:08

Kork Ballington - Θρύλος του MotoGP

 

Αναγνώριση του Νοτιοαφρικανού αναβάτη της Kawasaki

H Dorna ανακοίνωσε πως ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kork Ballington, ο αναβάτης που άφησε το στίγμα του, χαρίζοντας παράλληλα στη Kawasaki την υψηλότερη διάκριση της στη σύγχρονη ιστορία των GP, θα ανακηρυχτεί “Θρύλος του MotoGP” (MotoGP Legend) στον αγώνα του Οκτωβρίου, στο Phillip Island.

kork ballington motogp legend 10

Λίγο μετά την ανακοίνωση για την εισαγωγή του Randy Mamola στη λίστα των αναβατών-θρύλων του MotoGP (MotoGP Legends), εισαγωγή που θα γίνει στον γύρο του Texas, η Dorna ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο στους Θρύλους του MotoGP θα μπει και ο Kork Ballington.

Ο Ballignton, που γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1951, κέρδισε διπλούς τίτλους το 1978 και το 1979, στις κατηγορίες των 250 & 350 κυβικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας με Μοτοσυκλέτα.

kork ballington motogp legend 18

Ο διοπτροφόρος Νοτιοαφρικανός ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο το 1976, στην κατηγορία των 250 του Παγκοσμίου, όταν βρέθηκε στη δεύτερη θέση του GP της Δυτικής Γερμανίας. Στον επόμενο γύρο ο Ballington πήρε την πρώτη του νίκη, αυτή τη φορά στην κατηγορία των 350 κ.εκ. στο GP της Ισπανίας.

kork ballington motogp legend 20

Το 1977 τα βάθρα και οι νίκες αυξήθηκαν, με την πρώτη του νίκη στα 250 να έρχεται στο Silverstone.

Την επόμενη χρονιά, ο Ballington ξεκίνησε με βάθρα και στις 2 κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια κέρδισε το GP της Αυστρίας στα 350. Τα βάθρα συνεχίστηκαν, με τον Ballington να κερδίζει και τους 2 αγώνες του Mugello στο GP των Εθνών, κάτι που επανέλαβε τόσο στη Φινλανδία όσο και στην Τσεχία (Brno). Εν τέλει, ο Ballington έδρεψε 4 νίκες στα 250 και 6 στα 350, κερδίζοντας αμφότερες τις κατηγορίες το 1978.

kork ballington motogp legend 17

Το 1979 η ιστορία εξελίχθηκε ανάλογα, με τον αναβάτη της Kawasaki να κυριαρχεί και στις 2 κατηγορίες, όλη τη χρονιά. Επτά ήταν οι νίκες του στα 250, και 5 στα 350, επιτρέποντας του να προσθέσει 2 ακόμα Παγκόσμιους Τίτλους στο ενεργητικό του.

Το 1980 ο “πράσινος” αναβάτης πέτυχε 5 νίκες στα 250, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, ενώ συμμετείχε και στην κατηγορία των 500 κ.εκ. με μερικά πολύ καλά αποτελέσματα.

kork ballington motogp legend 7

Τα πρώτα του βάθρα στη μεγάλη κατηγορία (500) καβάλα στο νέο KR500, ήρθαν την επόμενη χρονιά, στην Ολλανδία και τη Φινλανδία, ενώ την επόμενη χρονιά ο Ballington αποφάσισε να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση.

kork ballington motogp legend 12

“Τη μέρα που έμαθα για την εισαγωγή μου στους Θρύλους του MotoGP, την πέρασα συγκλονισμένος, αναπολώντας το ταξίδι μου, καθώς από νεαρή ακόμα ηλικία είχα την επιθυμία να αναμειχθώ με τους αγώνες μοτοσυκλέτας, με το ταξίδι αυτό να επηρεάζει ακόμα όλες τις πλευρές της ζωής μου, πάντα με θετικό τρόπο”, λέει ο Ballington.

“Το να μπω σε μια τέτοια επίλεκτη ομάδα είναι μεγάλη τιμή. Στην καριέρα μου ούτε κυνήγησα τη δόξα, ούτε ποτέ φαντάστηκα πως θα είχα αναγνώριση σε αυτό τον βαθμό.”

kork ballington motogp legend 1

“Στόχευα πάντα στο να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, τιμώντας τις αληθινές αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, σεβόμενος τους ανταγωνιστές μου και τα μέλη της αδελφότητας των GP. Τελικά η αναγνώριση ήρθε ως προϊόν των επιτυχιών μου στον αγωνιστικό χώρο, και με ακολούθησε μέχρι σήμερα.”

“Θα είναι χαρά μου να δώσω το παρών στο GP της Αυστραλίας. Εκεί θα με συνοδεύσει η γυναίκα μου, η Bronwyn, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού μου. Είμαστε μαζί 50 χρόνια, και παντρεμένοι τα τελευταία 40. Σας ευχαριστώ πολύ, είμαι βαθιά συγκινημένος.”

kork ballington motogp legend 5

Με την εισαγωγή του στους Θρύλους του MotoGP, ο Ballignton θα γίνει μέρος μιας πραγματικά εκλεκτής παρέας: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola και ο αείμνηστος Nicky Hayden.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε παρακάτω τον Kork Ballington να παρουσιάζει το κτήνος KR500!

Και στο παρακάτω βίντεο δείτε τον Kork Ballington στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Barry Sheene 2016.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 10:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon