.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 11:15

MotoGP – Μικρότεροι σε διάρκεια επτά αγώνες φέτος

 

Τηλεοπτικοί οι λόγοι ή μήπως κάτι άλλο; 

Στην καλύτερη προσαρμογή του MotoGP “προϊόντος” στα τηλεοπτικά δεδομένα αποσκοπεί η απόφαση να μικρύνουν σε διάρκεια επτά αγώνες του πρωταθλήματος. Μια κυριακάτικη αναμετάδοση των αγώνων Moto3, Moto2 και MotoGP είναι “μαραθώνια”, βάση των δεδομένων χρόνου που ισχύουν στην TV. Επειδή ως γνωστό, ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά σε αυτή την περίπτωση, προφανώς και δεν είναι επιθυμητό η μοτοσυκλέτα να “καπελώνει” μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού προγράμματος.

Μην ξεχνάμε επίσης πως από του χρόνου, θα έχουμε και την κατηγορία eMotoGP, της οποίας οι 8-10 γύροι του κάθε αγώνα, θα πρέπει και αυτοί να “χωρέσουν” μέσα στο πρόγραμμα.

Από φέτος λοιπόν, κατά έναν γύρο θα μειωθεί η διάρκεια των αγώνων σε ΗΠΑ (Τέξας – Circuit of the Americas), Γαλλία (Le Mans), Iσπανία (Καταλονία), Τσεχία (Brno) και Σαν Μαρίνο, κατά δύο γύρους στην Jerez και κατά τρεις γύρους στην Valencia.

To γεγονός ότι όλοι οι αγώνες στους οποίους γίνονται “περικοπές γύρων”, βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους (με εξαίρεση αυτόν του Tέξας) εντείνει τις… υποψίες μας ότι όλο αυτό γίνεται προς χάρη της νέας, ηλεκτρικής κατηγορίας.

Γιατί αυτό; Κατά πρώτων, παρά το ότι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των e-αγώνων του 2019, η Dorna έχει δηλώσει πως αυτό το mini πρωτάθλημα θα ενταχθεί στην ροή και στο πρόγραμμα του κανονικού πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί σχεδόν αποκλειστικά επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Με λίγα λόγια, μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες των MotoGP, θα έχουμε και την κατηγορία eMotoGP, η οποία προφανώς θα ολοκληρωθεί σε λιγότερους γύρους.

Κατά δεύτερον, η Dorna και πάλι έχει δηλώσει πως η φόρτιση των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών που θα διαγωνίζονται στο πρωτάθλημα, θα γίνεται μέσω φωτοβολταϊκών panel, άρα χρειάζεται ήλιος. Προφανώς λοιπόν οι συγκεκριμένοι αγώνες, την εποχή που γίνονται και στις χώρες που γίνονται, εξυπηρετούν και αυτό το ζητούμενο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon