.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 14:17

Valentino Rossi – Με νέο… “παλιό” κράνος!

 

Μια κίνηση με συμβολισμό;  

Ο “γιατρός” δεν είναι μόνο γνωστός για τις τεράστιες επιτυχίες του και την απίστευτη καριέρα του η οποία συνεχίζεται και στις μέρες μας δυναμικά. Από την πρώτη του εμφάνιση στους αγώνες, άρχισε να διαμορφώνει ένα χαρακτηριστικό στυλ εμφάνισης, με ιδιαίτερα χρώματα και γραφικά, τα οποία πλέον αποτελούν πλέον, το “σήμα κατατεθέν” του Valentino.

rossi sole luna 2

Ένα στοιχείο του προστατευτικού εξοπλισμού στο οποίο πάντοτε ο Rossi έδινε πολύ προσοχή σε ότι αφορά στην διακόσμηση του, είναι το κράνος. Μέσω του επί σειρά ετών συνεργάτη του και σχεδιαστή Aldo Drudi, ο Valentino διαμόρφωνε τα κράνη του ανάλογα των περιστάσεων, με τρελά γραφικά, πάντα στα έντονα χρώματα που προτιμά.

rossi sole luna 3

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα σύμβολα που έχουν προκύψει από την συνεργασία Rossi – Drudi, είναι το “καρτουνίστικο” δίπολο Ηλίου και Σελήνης (Sole Luna). Το γραφικό αυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1996, στην “παρθενική” εμφάνιση του “Vale” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας, στην κατηγορία των 125 κ.εκ. με Aprilia.

Την χρονιά αυτή και φορώντας το “Sole Luna” κράνος, ο Rossi σημείωσε στην πίστα του Brno στην Τσεχία, την πρώτη του νίκη σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μπορεί να τέλειωσε τη σεζόν στην 9η θέση αλλά οι βάσεις για την αγωνιστική δυναστεία που θα ακολουθούσε, είχαν μπει!

Untitled 1

Με μια ελαφρά παραλλαγή αυτού του γραφικού στο κράνος του λοιπόν, ο Rossi έκανε την εμφάνιση του στα δοκιμαστικά της Sepang. Πρόκειται για μια κίνηση με έναν συμβολισμό; Το σίγουρο είναι ότι ο Rossi ποτέ δεν αφήνει στην τύχη τους τα θέματα που άπτονται στην εμφάνιση του μέσα στις πίστες. Το τι ακριβώς θέλει να επικοινωνήσει ο Valentino, το αφήνουμε στην κρίση σας… τα στοιχεία τα έχετε.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 14:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon