.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 15:24

H Suter αποσύρεται από το Moto2

 

Επίσημη αιτία η απόσυρση της Kiefer Racing

 

Με επίσημο ανακοινωθέν της η ελβετική Suter Industries AG ανακοίνωσε την απόσυρση της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 2018, επικαλούμενη τη απόφαση της Kiefer Racing να μην συμμετάσχει στην επόμενη σεζόν λόγω του θανάτου του ιδιοκτήτη της, Stefan Kiefer.

Μετά τον θάνατο του Stefan Kiefer, η Kiefer Racing ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη σεζόν Moto2, και έτσι στο Πρωτάθλημα απέμεινε μόνο μία ομάδα που θα συμμετείχε με τη Suter, η Dynavolt Intact Racing και οι 2 μοτοσυκλέτες της.

Αποτέλεσμα ήταν η Suter να κρίνει ως ασύμφορη την περαιτέρω συμμετοχή της στο Moto2.

Παρόλα αυτά, η Suter Industries θα συνεχίσει την αγωνιστική της εμπλοκή στον κόσμο των 2 τροχών. Η ομάδα των 40 τεχνικών της θα εστιάσει τις προσπάθειες της στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών της ίδιας της εταιρείας, όπως για παράδειγμα το δίχρονο κτήνος Suter 500, αλλά και στην εξέλιξη άλλων μοντέλων και κινητήρων για τους πελάτες της - για παράδειγμα τον τρικύλινδρο κινητήρα και την δοκιμαστική μοτοσυκλέτα της Triumph για το Πρωτάθλημα Moto2, κ.α.

Επιπλέον, η Suter θα εντείνει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον Αμερικανό κατασκευαστή Arch Motorcycle.

Η Suter κλείνει το δελτίο τύπου της, ευχαριστώντας την ομάδα Dynavolt Intact για την στενή και επαγγελματική συνεργασία της προηγούμενης σεζόν, και τους εύχεται την καλύτερη συνέχεια για το μέλλον.

Σημειώστε πως η Dynavolt Intact Team ανακοίνωσε πως μετά την απόφαση της Suter, η ομάδα θα συνεχίσει το 2018 με την Kalex. Στο Moto2 απομένουν έτσι 5 κατασκευαστές, από τους 15 του 2010!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 16:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon