.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 09:59

Ο Livio Suppo αποχωρεί από το HRC

 

Μετά από 8 χρόνια επιτυχιών με τη Honda & 4 τίτλους με τον Marc Marquez

 

Αμέσως μετά την κατάκτηση του Triple Crown στη σεζόν 2017 του MotoGP, ο επικεφαλής της ομάδας Repsol Honda, Livio Suppo ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ιαπωνική εταιρεία.

Ο Suppo μετράει 22 χρόνια "θητείας" στα αγωνιστικά paddock, ενώ είχε περάσει παλαιότερα από την ομάδα MotoGP της Ducati, όπου και έμεινε για 10 χρόνια, κερδίζοντας και τον μοναδικό τίτλο για τους Ιταλούς, το 2007 με τον Casey Stoner.

Κατόπιν μεταπήδησε στην Honda, κι έγινε έτσι ο πρώτος Ευρωπαίος επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας στο MotoGP. Μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μεταπήδηση του Stoner από τη Ducati στη Honda το 2011, όταν ο Αυστραλός κέρδισε τον 2ο Παγκόσμιο Τίτλο του, για να αποσυρθεί το 2012, με τον Marc Marquez να τον διαδέχεται.

Πέρα από τις επιτυχίες του Casey Stoner, ο Suppo ευτύχησε να δει και τον Marc Marquez να κατακτά 4 Παγκόσμιους Τίτλους αναβατών όσο βρισκόταν στην ομάδα, ενώ κατά την αποχώρηση του, ευχαρίστησε τη Honda για όλες τις καλές στιγμές που έζησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Άγνωστο παραμένει για την ώρα ποιος θα διαδεχθεί τον Suppo στην ομάδα MotoGP της Honda

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon