.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:04

Γιάννης Περιστεράς - Δεν πάει Red Bull Cup φέτος...

 

Χαρά – Απογοήτευση – Πείσμα

 

 

Η πρώτη ημέρα της Παγκόσμιας Επιλογής του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2018, ξεκίνησε εκπληκτικά για τον Γιάννη Περιστερά, τον μικρότερο και ελαφρύτερο (37κιλά) οδηγό που συμμετείχε με τους 55 από τους 109 συμμετέχοντες! Ο Γιάννης Περιστεράς οδήγησε άψογα, ήταν ο ταχύτερος στο γκρουπ του και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους κριτές.

Η απογευματινή δοκιμή που ήταν και η καθοριστική για την επιλογή των 21 οδηγών που θα διαγωνιστούν για τις τελικές 10 θέσεις που οδηγούν στον κόσμο του MotoGP, δεν πήγε σύμφωνα με τα αναμενόμενα.

Για να εξηγήσουμε τη διαδικασία, κάθε φορά οι δίχρονες Metrakit 125 δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες. Ο Περιστεράς από τον πρώτο γύρο διαπίστωσε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το σταμπιλιζατέρ της μοτοσυκλέτας του και οι μικροανωμαλίες της πίστας δημιουργούσαν ταλαντώσεις.
Στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το πρόβλημα αλλάζοντας στυλ και κάποιες γραμμές, δεν κατάφερε τελικά να το ξεπεράσει, και παρά το ότι κατέβασε 1.2" σε σχέση με τον πρωινό του χρόνο, αυτό δεν ήταν αρκετό να του δώσει την πρόκριση.

Οι άλλοι συμμετέχοντες κατέβασαν περισσότερο χρόνο και οδήγησαν πιο σταθερά. Ο σωματότυπος του 12χρονου οδηγού δεν βοήθησε!
Η συνολική του παρουσία όμως, ήταν πολύ θετική και αυτό που του είπε ο Peter Clifford, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, είναι ότι τον περιμένει του χρόνου και πάλι στην Παγκόσμια Επιλογή και του μίλησε για το παράδειγμα του Joan Mir που πέρασε με την 2η προσπάθεια στο Rookies Cup πριν ανεβεί στην Moto3, ή για αυτό του Bo Bendsneyder που πέρασε με την 3η φορά στο θεσμό!
Ο Γιάννης Περιστεράς του απάντησε ότι του χρόνου θα έλθει πιο έτοιμος για να του αποδείξει ότι είναι ο Έλληνας Joan Mir.
Όπως και να 'χει, ο νεαρός οδηγός μας έχει το πείσμα, με το οποίο θα ξεπεράσει την αρχική απογοήτευση που διαδέχθηκε την χαρά του πρώτου σκέλους των δοκιμών. Άλλωστε στην ιστορία των 12 χρόνων του Red Bull Rookies Cup, ελάχιστες φορές έχει επιλεγεί ένας οδηγός τόσο μικρής ηλικίας, αφού συνήθως επιλέγονται οδηγοί 14 ή 15 χρόνων, με την προοπτική μετά από ένα ή δύο χρόνια να περνούν στην Moto3, που το όριο είναι τα 16 χρόνια.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 21:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon