.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 11:09

MotoGP 2017 - Motegi, οι δηλώσεις των αναβατών

 

Dovi: "Στους τελευταίους 6 γύρους, η πρόσφυση ήταν σχεδόν μηδενική!"

 

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα στο βροχερό Motegi, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τις καθηλωτικές μάχες πού έδωσαν Dovizioso και Marquez στους τρεις τελευταίους γύρους, αξίζει να παραθέσουμε τις δηλώσεις των αναβατών που πρωταγωνίστησαν:

marc marquez motegi 2017 2

Andrea Dovizioso

Παρά το ότι ξεκίνησα τον αγώνα και δεν αισθανόμουν καλά την μοτοσυκλέτα, δεν το έβαλα κάτω και γύρο με τον γύρο, κατάφερα να ανακτήσω ταχύτητα. Δώσαμε ωραία μάχη με τον Μarc (Marquez), o οποίος είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, πραγματικά πιέσαμε πολύ και οι δύο. Στους τελευταίους 6 γύρους, είχαμε και οι δύο “τελειώσει” τα ελαστικά μας, ο πίσω τροχός “σπίνιαρε” με έκτη ταχύτητα, δεν υπήρχε καθόλου σαφήνεια για τα όρια πρόσφυσης.

Αλλάξαμε και ο δύο τις γραμμές μας, τον έβλεπα ότι πάλευε πολύ με την μοτοσυκλέτα του, όπως και εγώ. Ο Μarc πίεσε πάρα πολύ στους τελευταίους γύρους και αυτό οδήγησε σε λάθη, τον πέρασα στα φρένα επειδή η δική μου μοτοσυκλέτα είχε διατηρήσει ένα μικρό πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα. Στις τελευταίες δύο στροφές, ήξερα ότι θα ρίσκαρε τα πάντα, κράτησα ανοικτές γραμμές κλείνοντας την “πόρτα” στην έξοδο και αυτό δούλεψε, ήξερα ότι ο Marc με την δεδομένη πρόσφυση δεν θα μπορούσε να πάρει πιο κλειστά την στροφή ή να αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση.

marc marquez motegi 2017 15

Marc Marquez

Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει αυτό το πρωτάθλημα, τα πάντα είναι ανοικτά... μερικοί βιαζόντουσαν να πουν ότι αυτό είχε κριθεί αλλά η διαφορά από τους 16 βαθμούς είναι πλέον στους 11! Είμαι ικανοποιημένος με την δεύτερη θέση, εξακολουθώ να προηγούμαι στην βαθμολογία και ήξερα από το ξεκίνημα του αγώνα ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς τον Andrea και την Ducati σε αυτή την πίστα, όπου έχουν αποδείξει ότι μπορεί να είναι πολύ γρήγοροι.

Οι συνθήκες στον αγώνα ήταν πολύ δύσκολες, έβαλα τα δυνατά μου αλλά το νερό ήταν πολύ και έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη. Ο Dovi είναι πολύ καλός σε βροχερές συνθήκες, πολύ σταθερός. Οι επόμενοι αγώνες σε Αυστραλία, Μαλαισία και στην Valencia, μπορεί επίσης να γίνουν υπό βροχή αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε περίπτωση.

Danilo Petrucci

Στην αρχή του αγώνα, όταν προηγήθηκα και έκανα διαφορά από τους υπόλοιπους, πίστεψα ότι μπορεί να νικήσω, όμως υπήρξαν τα γνωστά... προβλήματα, ο Dovi και ο Marc, πάντα είναι αυτοί οι δύο!Είμαι πάντως πολύ χαρούμενος που συγκριτικά με τους αγώνες στο Misano και στο Assen, δεν έχασα τη νίκη μέσα από τα χέρια μου στους τελευταίους γύρους. Ξεκίνησα πολύ καλά και χωρίς να πιέζω κατάφερα να χτίσω διαφορά, όμως η πρόσφυση στο πίσω ελαστικό χάθηκε ξαφνικά και δεν μπορούσα να ανοίξω το γκάζι όπως ήθελα.

Ο Marc και ο Dovi έκαναν ένα εκπληκτικό αγώνα, ειδικά στους τελευταίους γύρους και ήμουν στην ευχάριστη θέση να παρακολουθήσω την μάχη τους από πολύ κοντά! Φέτος κατάφερα να πετύχω μερικά πολύ καλά αποτελέσματα, όμως ήμουν και άτυχος σε μερικούς αγώνες, με μηδενική συγκομιδή βαθμών, είτε από πτώσεις, είτε από μηχανικά προβλήματα. Όπως και να έχει, προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν με την ομάδα μου όπου ευελπιστούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 12:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon